Vreme periculoasă pentru șoferi. Anunțul IGSU

Ninsori
Ninsori

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă transmite un mesaj de ultimă oră cu privire la vremea nefavorabilă.

Potrivit IGSU, autorităţile au intervenit în trei situaţii. În Bucureşti, pompierii au acţionat pentru degajarea unui copac căzut pe un autoturism şi pe carosabil, iar pe DN5, în localitatea giurgiuveană Uzun, circulaţia rutieră s-a desfăşurat temporar îngreunat din cauza derapării a două autotrenuri. Echipele administratorului de drum au intervenit pentru scoaterea vehiculelor în afara părţii carosabile.

Totodată, între localităţile Merişani şi Guruieni din judeţul Teleorman, un camion nu a mai putut urca o pantă şi a blocat parţial tronsonul de drum. Un echipaj al ISU Teleorman şi reprezentanţi ai Primăriei Merişani intervin pentru remedierea situaţiei.

Porturi închise

În scopul prevenirii unor situaţii de urgenţă, din cauza vântului puternic, au fost închise porturile Midia, Mangalia, Constanţa, Agigea şi bara Sulina.

Aproximativ 4.900 de pompieri cu şenilate, autofreze, autospeciale pentru victime multiple sau alte maşini cu capacitate de trecere mărită sunt pregătiţi să acţioneze în sprijinul populaţiei din zonele care pot fi afectate de fenomenele meteorologice periculoase prognozate in această perioadă, precizează IGSU.

Informaţii despre modul de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obţinute prin intermediul aplicaţiei DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store şi App Store.

Începând din noaptea de marţi spre miercuri a intrat în vigoare o atenţionare meteorologică cod galben pentru 17 judeţe şi Bucureşti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel