Viktor Orban așteaptă mulțumiri din partea românilor

Viktor Orban în timpul discursului anual. Foto: MTI, Koszticsák Szilárd
Viktor Orban în timpul discursului anual. Foto: MTI, Koszticsák Szilárd

 

Discret, să nu-i audă bruxelezimea, românii ar trebui să-i mulțumească lui Viktor Orban. Au două motive, după ce liderul FIDESZ a hotărât să ridice garduri din sârmă ghimpată în jurul Ungariei.

Pe de o parte, ar trebui să fie mulțumiți românii care țin la democrație și la valorile europene.  Două decenii, ei au suferit când România era acuzată pe nedrept, iar europenii îi credeau pe meșterii în vorbe de la Budapesta.  Că au știut să se bage pe sub pielea liderilor occidentali, că vorbeau mai bine bruxeleza, limba de lemn a birocraților din Comisie, cert este că diplomații ungari ne-au dat mai mereu cu chinoroz pe obraz.

Șovinismul, xenofobia, egoismul  își arată fața hâdă la Budapesta, poate-poate or vedea-o și europenii, acum, că Orban și-a dat jos masca aristocratică și a îmbrăcat, am putea zice, uniforma Crucilor cu Săgeți.

Pe de altă parte, au motive să se bucure și românii care tremură că dau spahii peste noi, ca la Rovine. Dacă Viktor Orban ridică zidul Budapestei la graniță, el se alege cu criticile, ai noștri scapă de griji. De ce să mai dea năvală, refugiații? Spre Germania n-au cum să răzbată, de Ungaria, iar aici nu vor să stea. Dacă puteau supraviețui cu 1050 de lei pe lună, nu se refugiau în Spania, Italia sau Germania nici cele trei milioane de localnici, ce să caute la Mizil refugiații care vor să-și întrețină familia din Orient, via Western Union?!

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel