Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  VIDEO: Aceștia sunt norii care produc cele mai puternice turbulenţe. Gabriela Băncilă (ANM): Piloţii îi ocolesc

Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com

Gabriela Băncilă, director Meteorologie Operațională în cadrul ANM, a explicat care sunt acei nori care provoacă, în timpul zborului, cele mai puternice turbulenţe.

 

Meteorologul Gabriela Băncilă, director Meteorologie Operațională în cadrul ANM, a acordat un interviu DC News în cadrul căruia a vorbit, în detaliu, despre formaţiunile noroase, despre fenomenele meteo pe care le observă oamenii, aducând amănunte mai puţin ştiute de către publicul larg. Printre altele, Gabriela Băncilă a descris şi care sunt acei nori pe care piloţii de avion îi ocolesc în timpul zborului, tocmai din cauză că ei provoacă turbulenţe foarte puternice. 

"Aceşti nori se dezvoltă din imediata apropiere a solului, uneori baza lor poate fi la 200-300 de metri deasupra solului. Cu cât condiţiile atmosferice sunt mai instabile, cu atât curentul ascendent face ca vaporii de apă să urce, să condenseze, să se formeze norul iar acesta să se extindă pe verticală. Aceşti nori pot ajunge să se dezvolte din imediata apropiere a solului şi până la înălţimi de 8, 10, 12 kilometri. Sunt norii pe care, cu siguranţă, cei care ne urmăresc i-au remarcat când au fost la munte sau mai ales atunci când au mers cu avionul. Sunt acele aglomerări, acele vârfuri într-o masă de nori şi ei sunt, în principal, sursa celor mai severe turbulenţe. Sunt norii pe care piloţii trebuie să îi ocolească", a explicat, în cadrul interviului acordat DC News, Gabriela Băncilă.

VIDEO: 

 

ANM a emis estimarea meteo până în 21 iunie 2021

 

Prognoza meteo 31 mai - 7 iunie

Temperaturile medii ale aerului vor fi mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. 

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Prognoza meteo 7 iunie - 14 iunie

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării. 

Regimul pluviometric va fi în general deficitar în regiunile vestice și sudice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Prognoza meteo 14 iunie - 21 iunie

Valorile termice vor avea o ușoară abatere negativă în cea mai mare parte a țării.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel