Vești proaste de la ANM. Alerta meteo va fi PRELUNGITĂ: FENOMENE SEVERE

Este Cod Galben în toată țara, iar alerta de vreme rea va fi prelungită!

UPDATE: COD GALBEN și COD PORTOCALIU. AVERTIZARE ANM până-n 16 iunie. Prognoză specială pentru București

Fenomenele meteo severe care s-au manifestat vineri pe teritoriul României vor continua să-și facă simțită prezența și astăzi. În vigoare, este o alertă de COD GALBEN până luni dimineață, la ora 10:00, dar meteorologul ANM de serviciu tocmai ce a anunțat la Digi24 că se lucrează la o prelungire a alertei meteo. 

Vezi și: Vremea sâmbătă și duminică, sub COD GALBEN. FURTUNI în toată țara

Meteorologul ANM de serviciu, Mihai Huștiu, a spus că astăzi scenariul fenomenelor extreme se va repeta, chiar dacă la această oră cerul e temporar noros și plouă doar izolat: ”Pe măsură ce temperatura va crește, instabilitatea se va accentua în cea mai mare parte a țării. Așteptăm ca fenomenele să fie mai intense în Moldova, Transilvania, Maramureș, în partea de nord și de est a Munteniei, în zonele de deal și de munte, unde sunt așteptate averse torențiale, grindină, vijelii, rafale puternice ale vântului, fenomene severe ce vor fi, cu siguranță, avertizare de către noi pe intervale mai scurte de timp”. 

”În această după-amiază, fenomene severe vor fi în nord, centru și est, acolo sunt așteptate ploi torențiale, grindină și vijelii intense, dar și-n rest, inclusiv în București, spre după-amiază” a precizat meteorologul ANM. 

Alerta de COD GALBEN va fi PRELUNGITĂ

Mihai Huștiu a mai anunțat că și-n următoarele zile va fi la fel de instabilă vremea, săptămâna viitoare anunțându-se ploioasă. ”Noi, la ANM, lucrăm la această oră la o actualizare privind dinamica fenomenelor și foarte probabil vom actualiza această atenționare - n.r. de Cod Galben, care acum e emisă până luni -  va fi prelungită și vom vedea care va fi evoluția privind aceste fenomene.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel