VAR în Liga 1 peste câteva luni. Justin Ştefan, LPF: Vom contribui cu jumătate pentru pregătirea arbitrilor, dar nu mai mult de 250.000 de euro

Sursa: Unsplash
Sursa: Unsplash

Secretarul general al LPF, Justin Ştefan, a anunţat că sistemul de arbitraj video ar putea intra în Liga 1 în câteva luni, dar şi că LPF este dispusă să ajute cu jumătate din suma necesară pentru pregătirea arbitrilor. 

Uitându-mă la exemplele Istvan Kovacs sau Ovidiu Hațegan, când s-au pregătit pentru VAR, a fost un curs la Istanbul de două săptămâni.

Dacă vorbim despre 190 de ore, dacă e să calculăm un număr de ore pe weekend, categoric că putem rezolva pregătirea arbitrilor în câteva luni, ca atare nu e nevoie de 10 luni. L-am rugat pe domnul Marius Avram să reanalizeze situația cheltuielilor, să discute, critic, pe acele calcule și să ajungem la un numitor comun”, a declarat Justin Ștefan, într-un interviu acordat Digi Sport.

LPF, jumătate din bani pentru pregătirea arbitrilor 

Justin Ştefan a mai spus şi că Liga Profesionistă va contribui cu jumătate din banii pentru pregătirea arbitrilor, dar  nu mai mult de 250.000 de euro. 

”Liga va căuta soluții pentru a contribui cu jumătate pentru pregătirea arbitrilor, însă nu mai mult de 250.000 de euro. Mai departe, conducerea proiectului să fie asigurată de o persoană independentă din CCA. Toate aceste lucruri trebuie confirmate printr-un acord scris, semnat de toate părțile implicate.

Joi va exista o întâlnire între Marius Avram și domnul Deaconu, vedem ce se va hotărî în zona echipei de management pentru acest proiect.

Am discutat cu cluburile, cele mai multe au fost de acord să folosim banii din fondurile de urgență, să completăm cu aproape 50.000 de euro din bugetul LPF. Pasul următorul este ca, până la 30 aprilie, să discutăm cu reprezentanții CCA și ai FRF pentru a găsi o soluție pentru semnarea acordului. Acordul implică patru părți, FIFA, LPF, FRF și partenerul media”, a transmis Justin Ștefan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel