Conf. dr. Diana Loreta Păun, consilier prezidențial în Sănătate Publică, a vorbit despre tulpina Delta a coronavirusului, în cadrul dezbaterii organizate de DCMedia Group.
Conf. dr. Diana Loreta Păun, consilier prezidențial în Sănătate Publică, a vorbit despre valul 4 al pandemiei COVID în cadrul dezbaterii online cu tema „Valul 4 al pandemiei COVID-19: impact, amenințări, soluții”, organizată de DCMedia Group.
"Avem o tulpină agresivă care se răspândește foarte rapid în toată Europa și în acest context vaccinarea rămâne a fi cea mai bună armă împotriva acestui virus. Trebuie remarcat că datorită vaccinării creșterea numărului de infectări nu a dus la o situație neapărat mai periculoasă, în multe state europene, cum s-a întâmplat la începutul pandemiei. Multe din țările vestice deja sunt pe partea descendentă și au reușit să stăpânească acest val. Vreau să vă anunț că în cadrul ultimei ședințe a Comitetului Științific de nivel înalt al statelor membre, unde reprezint România și care se desfășoară o dată la două săptămâni, cu participarea comisarului european pentru Sănătate și a directorilor EMA și CDC, țările au început deja să raporteze cifre favorabile.
Germania a anunțat că și-a schimbat total strategia pentru impunerea restricțiilor, tocmai analizând acest raport al incidenței raportat la gradul de severitate al bolii, dar să nu uităm că Germania are o rată foarte bună de vaccinare și multe țări europene, Danemarca în primul rând, dar și Norvegia și în curând Portugalia, o să treacă practic la viață normală. Vor ridica toate restricțiile, tocmai pentru că au ajuns la rate de vaccinare pe care de altfel și le-au propus ca țintă. Da, România este unul dintre statele cu grad foarte mic de vaccinare și din acest motiv suntem și mai agresiv expuși acestui val 4. Mai mult, această situație o să conducă la menținerea presiunii pe ATI. Vedem câte probleme există, cel puțin la nivelul Bucureștiului, unde practic la acest moment nu mai sunt paturi ATI. Vedem cum pacienții care se îmbolnăvesc ajung în UPU, rămân în UPU o perioadă destul de îndelungată și nu pot beneficia de serviciile colegilor din ATI. Da, evident, gradul scăzut al vaccinării înseamnă control scăzut al pandemiei.", a declarat Conf.dr. Diana Loreta Păun, Consilier de Stat Sănătate Publică, Administrația Prezidențială.
Vezi mai multe în video:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News