"Val tsunami" de infectări COVID-19 în Franţa. Cele trei scenarii din România

Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

Francezii înregistrează record după record în ceea ce priveşte cazurile noi de COVID-19, iar autorităţile avertizează asupra unui "val tsunami". 

Olivier Véran, ministrul sănătăţii din Franţa, a anunțat în fața deputaților că miercuri s-au înregistrat 208.000 de cazuri noi COVID-19. Este pentru prima dată când se depășește pragul de 200.000 de cazuri în Franța de la începutul epidemiei, conform Le Figaro.

Olivier Véran a precizat că aproximativ 10% dintre francezi sunt contactați ai unei persoane testate pozitiv și a spus că nu ar mai folosi termenul de „val Omicron”, ci „val tsunami".

De asemenea, el a subliniat că 70% dintre pacienții spitalizați nu sunt vaccinați.

Marți, Franța anunța 179.807 de noi contaminări. În spital erau 17.405 de persoane cu coronavirus, dintre care 3.416 la terapie intensivă.

Vânzarea de teste anti-COVID a fost autorizată, în mod excepţional, până pe 31 ianuarie 2022, în marile magazine, pentru a evita cozile interminabile din farmacii.

Reuters scria că Guvernul francez restrânge intervalul pentru administrarea dozei booster la 3 luni de la 4, dar nu vor fi restricţii de circulaţie de Revelion, scrie Mediafax.

Evoluție Omicron în România. Adriana Pistol: Avem trei scenarii

Adriana Pistol, directorul Centrului Național de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP, a vorbit despre cele trei scenarii de evoluție a pandemiei de coronavirus:

„Avem trei scenarii posibile de impact. Un scenariu, cel mai ușor, cel mai optimist, altul mediu și altul mai pesimist.

Astfel, primul scenariu se referă la o creștere a numărului de cazuri de 10% zilnic, care pleacă de la o transmisibilitate mai mare a tulpinii Omicron, față de tulpina Delta, dar cu o rată mai mică de spitalizare, undeva la 5%, iar dintre aceștia 10% ar fi pacienți care s-ar interna la terapie intensivă.

Al doilea scenariu pleacă de la aceeași rată de creștere zilnică, de 6%, pe care am observat-o la tulpina Delta. În schimb, cu o nevoie de spitalizare mai mare, de peste 20%, și din nou, 10% dintre aceștia ar putea avea nevoie de asistență în terapie intensivă.

Cel de-al treilea scenariu este o asociere între cele două și anume un număr de cazuri zilnic ce ar putea crește cu 10%, un număr de spitalizări de peste 20% care ar fi necesare și cu o rată de peste 10% (1/8 pacienți) care ar necesita terapie intensivă. Rămâne de văzut dacă unul dintre aceste scenarii va avea loc, dar pentru o bună pregătire este bine să ne uităm la scenariul cel mai rău, astfel încât să putem să-i facem față“, a precizat Adriana Pistol.

VEZI MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel