Coronavirus - COVID 19
România în stare de urgență
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642
sau la adresa de e-mail [email protected]

Unt de raci. Rețeta veche românească de la 1846

Ema Apostu / 20 feb 2020 / 10:08

Untul de raci este un preparat românesc care datează din 1846. Iată despre ce este vorba și cum se prepară.

Untul de raci este folosit ca adjuvant și potențiator de gust pentru multe rețete cu pește ori fructe de mare. Prima definiție a acestui preparat apare în volumul tradus de Postelnicul Manolachi Drăghici „Rețete cercate în număr de 500 din bucătăria cea mare a lui Robert, Întâiul Bucătar al Curții Franției, potrivit pentru toate sterile. Iașii. Tipografia: Institutul Albinei. 1846", scrie gastroart.ro.

"De câte ori vei curăți raci, cojile le pui deoparte. Scoate dinlăuntru toată materia aceea câlțoasă, leapăd-o, și cojile le pisează bine, până se vor face ca un aluat. Apoi adaogă tot pe atâta unt și iar le pisază la un loc. După aceea pune aluatul într-o tingire pe foc, amestecă-l cu o lingură de lemn până se va topi, toarnă-l într-o farfurie cu apă rece strecurându-l prin sâtă și ține-l la răcoare cât vei voi. Mulți usucă cojile de raci în cuptor până a nu le pisa, dar aceasta nu-i prea nimerită socoteală, pentru că le iese toată dulceața", se povestește în volumul lui Postelnicu Manolachi Drăghici.

Vezi și: Ghedem, rețeta veche armenească. Este atât de bun, încât nu-l poți lăsa până nu-l termini

Plăcintă cu brânză dulce și stafide. Prăjitura preferată în orice sezon

Te-ar putea interesa







Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


dcn.n-nxt.25