TVR îl sapă pe Victor Ponta

val-valcu
val-valcu

TVR i-a dat o lovitură premierului Victor Ponta. Pe lângă deficitul de imagine la europarlamentare 2014, scandalul va folosi ca muniție electorală în perspectiva prezidențialelor. Exemplul oferit pe tavă va fi invocat de propaganda anti-PSD, ori de câte ori va veni vorba despre controlul presei finanțate din bani publici.

Brândușa Armanca, o jurnalistă care îmi pare colegă de ideal cu Andreea Pora, a făcut un interviu cu Traian Băsescu pentru TVR Timișoara. În promo, s-a anunțat că interviul va fi difuzat și pe TVR 3. Ulterior, s-a ”suprimat” difuzarea pe canalul cu acoperire națională.

Nu știu și nu pierd vremea să aflu dacă a fost vorba despre un scenariu, orchestrat de portocalii din TVR sau despre obediența tipică televiziunii publice. În caz că interviul a fost blocat pentru a nu supăra Executivul, pe lângă lipsa de coloană vertebrală a celor care au propus manevra, e vorba despre prostia șefilor care au aprobat așa ceva. Greșelile se pot repeta, de-a lungul acestui an extrem de fierbinte, arzându-l și mai rău pe Ponta. Dacă blocarea e o capcană, înseamnă că PSD e fraier: pierde capital ca la guvernare, dar e sabotat de TVR ca și cum ar fi în Opoziție. E treaba lui Victor Ponta să afle dacă blocarea a fost  executată de susținătorii lui Traian Băsescu sau e doar o prostie.

Dacă interviul  se difuza și pe TVR 3, nu avea niciun ecou. Audiența TVR 3 este la fel de mare ca blana oii Pufulica. Ce putea Traian Băsescu să-i spună Brândușei Armanca și nu i-a spus deja lui Robert Turcescu? În schimb, suprimarea emisiunii a făcut valuri, cum era și normal, în toată presa.

Citește și: Care a fost șansa lui Stelian Tănase după infarct

Dacă s-a aflat pe traseul deciziei, Stelian Tănase nu are nicio scuză. Ar putea susține că nu cunoaște colcăiala de interese și de cumetrii din TVR.  Dar ar recunoaște că e inutil, odată ce nu le poate învinge.

Dacă nu s-a aflat la butoane, lipsa lui de reacție e rușinoasă.

Ca dramaturg, își amintește, probabil, piesa Ultima Oră, a lui Mihail Sebastian. Când un mogul vrea să închidă un ziar, ca să nu apară dezvăluiri despre o afacere secretă, Directorul gazetei îi spune: ”Și pentru asta suprimi Deșteptarea, o foaie obscură pe care n-o citea nimeni și care va face mai mult zgomot dispărând decât a făcut în zece ani de apariție? Mâine se va ști în tot orașul că Bucșan a suprimat Deșteptarea, pentru că i-a fost frică. Și oamenii se vor întreba: De ce?”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel