Turcan: Înfiinţarea Oficiului de Film şi Investiţii Culturale - pas esenţial pentru atragerea investiţiilor naţionale şi străine

foto: Inquam Photos / Octav Ganea
foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Înfiinţarea Oficiului de Film şi Investiţii Culturale este un pas esenţial pentru atragerea investiţiilor naţionale şi străine, a spus Raluca Turcan.

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, anunţă lansarea în consultare publică a unui proiect de hotărâre de Guvern pentru înfiinţarea Oficiului de Film şi Investiţii Culturale, susţinând că noua instituţie va reprezenta 'un pas esenţial' pentru atragerea investiţiilor naţionale şi străine în acest sector.

'Astăzi am lansat în consultare publică hotărârea de Guvern pentru înfiinţarea Oficiului de Film şi Investiţii Culturale, instituţia care va operaţionaliza schema de ajutor de stat pentru susţinerea sectorului cinematografic din România, precum şi pentru atragerea de producţii cinematografice străine în România. Înfiinţarea acestui Oficiu reprezintă un pas esenţial pentru atragerea investiţiilor naţionale şi străine în acest sector cultural cu mare impact economic, program pe care l-am susţinut în calitate de vicepremier şi pe care împreună cu Guvernul din care fac parte dorim să îl ducem la bun sfârşit în acest mandat', a scris Turcan, joi, pe Facebook.

Ministrul Culturii precizează că va continua consultările cu partenerii internaţionali şi naţionali din domeniu pentru repornirea 'în cele mai bune condiţii' a industriei cinematografice.

'România se bucură de un sprijin internaţional real pentru integrarea celor mai bune practici în elaborarea acestui proiect care va crea un cadru organizatoric modern şi eficient în promovarea cinematografiei şi a sectoarelor culturale şi conexe. Vom continua consultările cu partenerii internaţionali din domeniu şi cu reprezentanţii industriei pentru a ne asigura că schema de ajutor de stat pentru susţinerea industriei cinematografice va fi repornită în cele mai bune condiţii', a mai transmis ministrul Culturii, Raluca Turcan. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel