Tratamentul pentru COVID-19. Alexandru Rafila explică diferența dintre medicamente și vaccin. Ce e mai bun?

Medicul Alexandru Rafila susține că medicamentele rezolvă problema doar pe moment, iar vaccinul este esențial în gestionarea coronavirusului.

Medicul Alexandru Rafila a vorbit despre medicamentele împotriva coronavirusului, dar și importanța vaccinului în prevenirea îmbolnăvirii, scrie romaniatv.net. 

”Există medicamente, dar îți rezolvă problema pe moment. Diferența dintre un medicament pe cale orală și un vaccin este că prin intermediul vaccinului previi. Există doar anticorpii monoclonali care se administrează perfuzabil, injectabil, nu se administrează pe cale orală, și acolo sunt niște speranțe, dar sunt destinați pacienților cu anumite patologii pe care dacă-i vaccinezi, ei nu produc anticorpi, așa ca trebuie administrat asta”, a declarat Alexandru Rafila în emisiunea lui Florin Călinescu de la Prima TV.

Vaccin vs. anticorpi monoclonali, cât timp oferă imunitate

În exclusivitate la DC News, Prof. dr. Alexandru Rafila a fost întrebat de jurnalistul Val Vâlcu despre modul în care a fost obținută durata de acțiune la fel de lungă a anticorpilor monoclonali ca a unui vaccin. 

"Nu e vorba neapărat de durata atât de lungă ca în cazul unui vaccin. Un vaccin, chiar dacă are o eficiență în timp limitată, momentul în care faci un rapel se recâștigă eficiența și administrarea celei de-a treia doze este evidentă din punctul ăsta de vedere. Durabilitatea unei imunoglobuline în sensul că nu se dezintegrează se bazează și pe proprietățile naturale ale anticorpilor de tip IgG care sunt mult mai persistente decât alte categorii de anticorpi și probabil că în momentul în care ei sunt sintetizați, anticorpii monoclonali, se găsește o formulă prin care ei să fie persistenți. Pentru că anticorpii nu se multiplică, ăsta e iar un lucru important, spre deosebire de imunitatea naturală unde ai mereu un rezervor de celule care sunt sensibilizate de un anumit antigen care produc anticorpi și la o eventuală restimulare produc o cantitate mai mare din același tip de anticorpi. În cazul anticorpilor monoclonali discutăm doar de persistența acestor molecule în organism, pentru un interval de timp de câteva luni, 6 luni, până la 9 luni", a declarat Alexandru Rafila.

Citește și: Dispare COVID-19 în 6 - 9 luni?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel