Trăind în ZEN – eveniment organizat cu ambasada Japoniei în România

Sâmbătă și duminică, 14 și 15 decembrie 2019, la Muzeul Național de Artă al României va avea loc evenimentul „Trăind în zen” organizat împreună cu Asociațiile Chado Urasenke Tankokai din România și Ambasada Japoniei în România.

Specialiști din diverse domenii legate de „zen” vor prezenta, din perspectiva fiecăruia, cum este perceput acest concept – devenit azi un stil de viață. Evenimentul se adresează deopotrivă publicului român, dar și celui japonez, fiind o ocazie de a reevalua viața de zi cu zi și de a ne lărgi orizontul spiritual.

Se spune că zen-ul a apărut în Japonia în secolul al VII-lea și a pătruns în cultura tradițională și în viața japonezilor într-un mod natural, odată cu dezvoltarea societății, devenind o parte a comportamentului obișnuit – parte a vieții, fiind practicat și azi, până la nivelul instituțiilor guvernamentale nipone.

Piese ce aparțin perioadelor Edo, Meiji și Taisho

„Muzeul Național de Artă al României este încântat să organizeze acest eveniment important pentru iubitorii de artă și cultură japoneză, mai ales că deține una dintre cele mai reprezentative colecții de gen aflate în posesia unui muzeu din România. Aceasta este alcătuită din piese ce aparțin perioadelor Edo, Meiji și Taisho, din secolele XVII – XX și cuprinde obiecte variate, de la costume de samurai tosei gusoku, săbii katana și wakizashi și accesorii de tip tsuba, picturi, gravuri, sculpturi în lemn și articole de îmbrăcăminte – kesa, până la lămpi din bronz și piesele fildeș denumite netsuke, dar și o cameră de ceai perfect funcțională.

În cele două zile, participanții vor lua contact cu viața în spiritul zen, în cadrul comunicărilor și al dezbaterilor susținute de personalități marcante ale societății nipone actuale și prin atelierele de ceai și caligrafie organizate pentru public. Totodată, acești participanți vor lua parte și la un prânz budist organizat în cadrul evenimentului.”

Programul complet se poate accesa aici: https://www.mnar.arts.ro/arhiva-evenimentelor/eveniment/445-tr%C4%83ind-%C3%AEn-zen-living-in-zen.

Participarea se face numai în baza rezervării, anunță organizatorii într-un comunicat.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel