Traian Băsescu și Nicolae Timofti, întâlnire de urgență la Iași

[] []

18 Martie 2014 / 14:23
Salveaza PDF Comentarii

Pe fondul agravării situației din Crimeea, dar și a intenției liderilor transnistreni de a cere alipirea la Rusia, președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, se va întâlni, miercuri, la Iași, cu Traian Băsescu. 

Nicolae Timofti a declarat, marți,  într-o conferință de presă, că a discutat despre această întâlnire la telefon, cu preşedintele Traian Băsescu.

"Domnul premier a avut o întâlnire cu premierul Ucrainei şi au discutat mai multe subiecte. Eu voi pleca mâine în România, la Iaşi, pentru a discuta cu Traian Băsescu. Cu vecinii trebuie să trăieşti bine. Leancă la Kiev, eu la Bucureşti", a declarat preşedintele moldovean, adăugând: "A fost o solicitare a mea".

Întâlnirea are loc în condițiile în care șeful parlamentului din Transnistria a cerut Dumei de la Moscova iniţierea unui document care să permită republicii separatiste alipirea la Rusia.

Timofti a declarat, de asemenea, că Republica Moldova nu recunoaşte rezultatele referendumului din Crimeea, considerând că mizează pe rezolvarea problemelor prin dialog.

"Poziţia mea şi a R. Moldova privind acţiunile din Ucraina este că nu recunoaştem rezultatele referendumului din Crimeea. Considerăm că orice decizie aprobată în baza aşa-zisului referendum nu este legală, constituţională şi nu-l recunoaştem. Este o încălcare. R. Moldova mizează şi susţine reglementarea problemelor pe calea dialogului. În acest context, chemăm toţi factorii de decizie la calm şi atitudine responsabilă privind problema transnistreană. Republica Moldova pledează pentru reglementarea conflictelor pe cale paşnică", a adăugat Timofti.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27