Spitalele din Timișoara, lăsate în frig. Dr. Raul Pătrașcu: Un organism care se luptă cu boală nu se poate lupta și cu frigul

Timișoara, lăsată în frig în prag de iarnă. Dr. Raul Pătrașcu, apel disperat: Va duce la o creștere a mortalității! / Foto: Pixabay
Timișoara, lăsată în frig în prag de iarnă. Dr. Raul Pătrașcu, apel disperat: Va duce la o creștere a mortalității! / Foto: Pixabay

Medicul Raul Pătrașcu, managerul Spitalului Județean Timișoara, a vorbit despre situația prin care trec timișorenii în aceste ore, după ce furnizorul de apă caldă și căldură a intrat în insolvență. 

Compania timișoreană de termoficare Colterm a intrat în insolvență, lăsând 5 spitale și 56.000 de locuințe în frig în prag de iarnă. Ieri, primarul municipiului Timișoara a informat că a fost sistată furnizarea gazului natural către furnizorii de agent termic ai orașului, iar negocierile nu au dus la o înțelegere. 

VEZI ȘI: Timișoara. Compania de termoficare a intrat în INSOLVENȚĂ. Spitalele și zeci de mii de locuințe sunt afectate

Raul Pătrașcu a făcut marți un apel disperat către autorităţile locale şi la companiile furnizoare de gaze din România să sprijine unităţile medicale pentru a găsi soluţii pentru furnizarea agentului termic, pentru că, „în această perioadă de criză sanitară cauzată de pandemia COVID-19, tăierea gazului în Timişoara va conduce la creşterea gradului de dramatism pe care îl înregistrăm deja”.

„Noi ne-am adresat și formal și informal autorităților locale, avem un dialog constant cu autoritățile locale. Am vrut că toată lumea să înțeleagă dramatismul situației. Alimentarea cu gaz în Timișoara, din toate spitalele se adaugă la dramatismul în care trăim, suplimentată de tăierea gazului și va duce la o creștere a mortalității. Este foarte, foarte posibil...”, a declarat medicul Răul Pătrașcu, managerul Spitalului Județean Timișoara, marți seară, la emisiunea „Legile puterii” de la Realitatea Plus, moderată de Alexandra Păcuraru.

„În secțiile COVID suntem obligați să facem aerisiri pentru menținerea  nivelului de oxigen, să nu ducă la pericol de incendiu. Temperaturile sunt deja de zero grade, temperatura ajunge să coboare vertiginos în saloane. Un organism care se luptă cu boală nu se poate lupta și cu frigul”, a mai spus Răul Pătrașcu.

"Am scos din magazii lenjeria de iarnă, plăpumi mai groase, soluții pe termen scurt"

„Nu mai avem căldură, caloriferele sunt reci la toate spitalele din Timișoara. Am ajuns la o soluție cu Consiliul Județean: instalații de climatizare avem în fiecare salon, am scos din magazii lenjeria de iarnă, plăpumi mai groase, soluții pe termen scurt. Mâine (miercuri, 27 octombrie - n.red.), pe termen mediu, CJ face o rectificare bugetară pentru instalarea unei centrale termice. Am finalizat, tot ce mai avem nevoie e o centrală pe care trebuie să o racordăm. Noi vom analiză și metode și tehnologii de ultima ora - microturbine pe cogenerare, dar vom vedea care pot fi implementate mai rapid.”, a mai explicat managerul Spitalului Județean Timișoara. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel