Temperaturi extreme în septembrie. Recordul negativ al zilei

Cea mai scăzută temperatură înregistrată joi la nivel naţional a fost consemnată la Miercurea Ciuc, unde mercurul termometrelor a coborât până la minus 8 grade Celsius. 

Potrivit informaţiilor furnizate Agerpres de meteorologul Udo Reckerth, de la Centrul Meteo Regional Sibiu, această valoare a fost consemnată în jurul orei 7.00, după care a început să crească uşor. Este cea mai scăzută temperatură înregistrată joi în întreaga ţară, a precizat meteorologul Udo Reckerth. Şi la celelalte staţii din Harghita unde se fac măsurători meteorologice s-au înregistrat valori negative. La Topliţa şi Joseni au fost minus 5 grade Celsius, la Odorheiu Secuiesc termometrele au arătat minus 3 grade, iar la staţia meteo Bucin - minus 2 grade Celsius. 

În tot judeţul a căzut brumă

Valorile respective nu sunt neobişnuite pentru Harghita, şi în alţi ani fiind consemnate temperaturi apropiate, în aceeaşi perioadă a lunii septembrie. Scăderea de temperatură este urmarea pătrunderii, zilele trecute, a unei mase de aer arctic. În zilele următoare prognoza arată că vremea va fi frumoasă, dar se aşteaptă încă o dimineaţă cu temperaturi negative. 

Joi este a doua zi consecutivă când la Miercurea Ciuc se înregistrează temperaturi negative, după ce în noaptea de marţi spre miercuri termometrele au arătat minus 4 grade Celsius. Minima absolută a lunii septembrie în judeţul Harghita a fost de minus 10 grade Celsius şi s-a înregistrat la Miercurea Ciuc, în data de 29 septembrie 1977. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel