Temperatură record în această iarnă. Unde s-au înregistrat -21 grade Celsius

Vremea extrem de rece a fost înregistrată într-o zonă obișnuită pentru aceste temperaturi.

Stația meteo din Întorsura Buzăului a indicat -21,6 grade Celsius, cea mai scăzută temperatură din această iarnă, în județul Covasna, conform Agerpres.

„A fost cea mai scăzută temperatură din acest sezon, minus 21,6 grade Celsius la ora 5,30, dar în jurul orei 9,00 a urcat la minus 13 grade. (...) Au mai fost zile friguroase luna aceasta, spre exemplu pe 3 ianuarie au fost minus 15 grade Celsius la Întorsura Buzăului, iar pe 4 ianuarie au fost minus 17, dar luni au fost minus 5, a fost o vreme plăcută de Bobotează", a indicat meteorologul Viorica Ienea.

Oscilații prea mari

Meteorologul a adăugat că vremea a fost capricioasă în această iarnă, fiind identificate oscilații mari de temperatură de la o zi la alta.

„Temperaturile sunt influențate de fronturile atmosferice, dar, în general, se înregistrează o tendință de încălzire a vremii. Vor mai fi episoade de ger şi viscol, dar nu vor mai fi cum au fost odată. Ierni cu temperaturi de plus 13, 14 grade Celsius în luna decembrie eu nu am prins până acum şi lucrez de 40 de ani la stația meteo", a mai spus Ienea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel