Teatrul Național Timișoara: 5 septembrie, zi de doliu național în memoria lui Ion Caramitru

Teatrul Național Timișoara: 5 septembrie, zi de doliu național în memoria lui Ion Caramitru  /  Sursă foto: Facebook Ion Caramitru
Teatrul Național Timișoara: 5 septembrie, zi de doliu național în memoria lui Ion Caramitru / Sursă foto: Facebook Ion Caramitru

Teatrul Național Timișoara propune ca ziua de 5 septembrie, ziua în care a murit Ion Caramitru, să fie declarată zi de doliu național.

Teatrul Național Timișoara a venit cu propunerea ca ziua de 5 septembrie, ziua în care s-a stins din viață Ion Caramitru, să devină zi de doliu național

"Fraților! Mulțumită lui Dumnezeu, am ajuns în studiourile Televiziunii. Am reușit să ajungem aici, în spatele tancurilor... " Acestea au fost primele cuvinte ale libertății românilor, și au fost rostite  de Ion Caramitru. De acum înainte, despre Ion Caramitru va mărturisi istoria. Despre marele actor Ion Caramitru va mărturisi memoria milioanelor de spectatori ai spectacolelor și filmelor în care a jucat de-a lungul a peste 50 de ani de carieră. Despre profesionistul implicat fundamental în destinul teatrului românesc, despre directorul de teatru, despre ministrul Culturii, despre președintele asociației profesionale a oamenilor de teatru din România vor mărturisi UNITER, Teatrul Naţional București și întreaga cultură a României moderne. 

Vineri, 10 septembrie, Teatrul Naţional din Timișoara va arbora steagul de doliu. La ora 12,30, Teatrul Național invită publicul de pe toate continentele pe  pagina sa de Facebook, pe pagina de Instagram sau pe site-ul www.tntimisoara.com pentru a-l conduce, prin rostirea sa, către spațiul necuvintelor, pe cel care va rămâne întotdeauna viu și puternic în memoria noastră, în istoria noastră, Ion Caramitru. 

Teatrul Național din Timișoara propune și susține ca ziua de 5 septembrie să fie declarată zi de doliu național, în numele importanței istorice a prezenței lui Ion Caramitru pe scena Culturii și istoriei democratice a României moderne.

Moartea lui Ion Caramitru, simțită de Mihai Bendeac cu O ZI înainte: Foarte ciudată. Mi s-a părut ireal

Mihai Bendeac este unul dintre cei mai cunoscuți actori și oameni de televiziune și nu se putea să nu reacționeze după moartea maestrului Ion Caramitru. 

Acesta a povestit o întâmplare uluitoare cu Ion Caramitru, cel care i-a dat forță și emoții la repetiții.

Mihai Bendeac a povestit un moment în care se afla la Teatrul Național, unde urma să aibă un spectacol și unde l-a întâlnit pe Ion Caramitru, care repeta pentru un alt spectacol.

"Întâmplarea face că acum o lună și un pic am avut doua spectacole la National, la sala Studio, cu Doi pe o bancă, și cu trei zile înainte de prima reprezentație m-am dus să vad sala, să verificăm acustica și așa mai departe. Și acolo se repeta pentru reluarea unui spectacol „Neguțătorul din Veneția”, unde dumnealui juca rolul principal și, tot acolo, în sala de repetiție, a intrat pe scenă și a început să repete. Și, băi, mi s-a părut total senzațional, mi s-a părut atât de puternic, atât de viu, și, dincolo de treaba asta, mă uitam și mi se părea ireal cât poate fi de rasat pe scenă, știi, aveam impresia, efectiv, că mă uit la istoria teatrului", a declarat Mihai Bendeac pentru actulitate.net (citește mai mult AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel