Teatrul Mic își ridică cortina

Ținutul din miezul verii. Teatrul Mic
Ținutul din miezul verii. Teatrul Mic

Teatrul Mic își redeschide stagiunea cu o serie de spectacole programate să se desfășoare atât în sala proprie, cât și pe scena altor teatre bucureștene.

Primul spectacol programat la sediu își face loc repede în program, astfel că pe 10 ale lunii, ora 19:00, spectatorii se vor îmbarca pe scenă pentru un zbor mult visat către Lună. Dan Condurache și Claudiu Istodor sunt protagoniștii acestui spectacol, Rendez-vous pe Lună, montat de Gelu Colceag, după un text al dramaturgului rus contemporan, Alexandr Galin. Pe 22 septembrieRendez-vous pe Lună va putea fi urmărit și pe scena Teatrului Maria Filotti din Brăila, în cadrul celei de-a XI-a ediții a Festivalului Zile și Nopți de Teatru.


(w670)

Ținutul din miezul verii. Teatrul Mic


Și de această dată echipa de tineri actori dă tonul premierelor. Dacă în sezonul trecut am avut poemul teatral rock, Deșteptarea primăverii, în regia lui Vlad Cristache, cu muzică originală compusă de Daniel Rocca, în interpretarea live a trupei FiRMA, la acest început de stagiune v-am pregătit o altă surpriză frumoasă, cel puțin la fel de efervescentă: Apa Vie, după Frații Grimm, cu un scenariu de Daniel Chirilă, în regia lui Ștefan Lupu, un spectacol de teatru-dans contemporan, în care basmul se joacă în versuri pe alocuri, iar dansul poartă pe nesimțite povestea spre noi. Apa Vie va fi prezentat și într-o versiune pentru copii, pentru că stagiunea 2017/2018 la Teatrul Mic este și pentru ei.

(w670)

(w670)

Trei surori (Andreea Grămoșteanu, Valentina Popa, Diana Cavallioti/Mădălina Ciotea) se întorc acasă în momentul în care tatăl lor dispare într-un mod neprevăzut. Nici moartea lui și nici înmormântarea nu o înfrânează pe mamă (Rodica Negrea) să fie ceea ce a ajuns, un om crud, ironic și acid, care devorează fără oprire absolut tot ce prinde, antidepresive, viețile fiicelor ei și minciunile ascunse, departe în trecut - astfel se încheie luna septembrie la Teatrul Mic, cu premiera oficială (30 septembrie, 1 octombrie, ora 18:30) a spectacolului Ținutul din miezul verii de Tracy Letts, în regia lui Vlad Massaci. Piesa care stă la baza spectacolului a fost distinsă, în 2008, cu Premiul Pulitzer pentru dramaturgie.

Ținutul din miezul verii (August: Osage County) a avut premiera pe Broadway la Teatrul Imperial pe 4 decembrie 2007.

Toamna aceasta nu ne ferim să culegem roadele muncii din trecut și cu bucurie participăm cu trei spectacole în Festivalul Național de Teatru: poemul teatral rock Deșteptarea primăverii (20, 21 octombrie, ora 18:00), în regia lui Vlad Cristache; spectacolul Karamazovii (23, 24 octombrie, ora 18:00), în regia Nonei Ciobanu și spectacolul Familia Fără Zahăr (25 octombrie, ora 22:00 și 26 octombrie, ora 20:30), în regia lui Radu Apostol, coproducție cu Centrul de Teatru Educațional REPLIKA.

(w670)

(w670)

Vă așteptăm la teatru, la Teatrul Mic, pentru că poveștile trebuie să meargă mai departe, orice ar fi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel