SUA, teste insuficiente pentru COVID-19

Deși coronavirusul a ajuns deja în Peru şi Columbia, SUA nu dispune de teste suficiente pentru detectarea bolii.

Odată cu apariţia coronavirusului în cel puţin 14 ţări şi teritorii de pe continentul american, după confirmarea, vineri, a primelor cazuri în Peru, Columbia, Costa Rica şi Martinica, autorităţile şi populaţia îşi iau toate măsurile de precauţie pentru a înfrunta o boală care afectează îndeosebi SUA, care nu au suficiente teste pentru a face controalele necesare, comentează EFE.

Situație dificilă în SUA

Cu toate că întreg continentul american este afectat de coronavirus, situaţia este mai dificilă în SUA, singura ţară de pe continentul american unde s-au înregistrat decese: 16 morţi, potrivit cifrelor oficiale, după decesul a două persoane în Florida, primele victime americane pe coasta de est. Cele două persoane se întorseseră din străinătate.

Însă cea mai gravă situaţie se înregistrează în statul Washington, nord-vestul SUA, unde s-au contabilizat cele mai multe decese, fapt ce a determinat vineri Universitatea Washington să anuleze orele de curs în Seattle şi împrejurimi, prima instituţie universitară publică ce a făcut acest lucru. Începând de luni, cursurile se vor desfăşura de la distanţă, citează Agerpres.

Testele pentru detectare bolii nu sunt suficiente

Şi cu toate că preşedintele american Donald Trump a semnat vineri proiectul care autorizează deblocarea a 8,3 miliarde de dolari pentru a combate răspândirea coronavirusului, testele pentru detectarea bolii nu sunt suficiente, după cum a recunoscut chiar vicepreşedintele Mike Pence, care gestionează acţiunile administraţiei în faţa acestei crize sanitare.

De exemplu, Departamentul de Sănătate Publică din California are doar 7.400 de teste pentru acest sfârşit de săptămână, potrivit cotidianului Los Angeles Times, care precizează că peste 9.000 de oameni din acest stat s-au întors recent din ţări unde epidemia este gravă şi că, până vineri, doar 516 persoane fuseseră testate.

America, cele mai puține cazuri de coronavirus

Şi cu toate că America este în continuare unul dintre continentele cu cele mai puţine cazuri de COVID-19, Organizaţia Panamericană a Sănătăţii (OPS) a informat vineri că va trimite începând de săptămâna viitoare "echipe care se vor deplasa în ţări cu sisteme sanitare mai slabe" pentru a superviza modul de răspuns şi gestionare a epidemiei de coronavirus.

Astfel de echipe se vor duce în "Haiti, Venezuela, Surinam, statele din insulele caraibiene şi alte ţări din America Centrală şi de Sud, precum Nicaragua Honduras, Guatemala, Bolivia şi Paraguay". Pentru a face faţă răspândirii noului coronavirus "este nevoie de un puternic răspuns multisectorial", a declarat într-o conferinţă de presă la Washington directoarea OPS, Carissa F. Etienne.

Zonele afectate de coronavirus

Dincolo de problema de sănătate, coronavirusul continuă să afecteze şi alte aspecte ale societăţii, cum este cazul în Austin (statul american Texas), unde s-a anunţat anularea festivalului South by Southwest (SXSW), care urma să se desfăşoare între 13-22 martie, fiind pentru prima dată în 34 de ani când festivalul nu va avea loc.

Şi la Miami organizatorii festivalului de muzică electronică Ultra, care urma să se desfăşoare între 20-22 martie, au anunţat anularea evenimentului din cauza COVID-19, precum şi a tradiţionalului Festival de muzică Calle Ocho, care urma să înceapă pe 15 martie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel