SUA au creat un laser care poate identifica persoanele de la 200 de metri distanță

Armata Statelor Unite testează un laser care poate identifica teroriștii dintr-o mulțime, cu ajutorul unui scanner al bătăilor inimii.

Armata Statelor Unite testează un laser care poate identifica teroriștii dintr-o mulțime, cu ajutorul unui scanner al bătăilor inimii, conform The Sun.

Laserul, numit „Jetson", după celebrele desenele animate sci-fi, poate identifica persoane de la 200 de metri distanță, citind vibrațiile oferite de inimile lor.

Teroriști eliminați

Tehnologia poate fi folosită cu scopul de a identifica teroriștii cunoscuți, după care ar fi marcați și eliminați de un lunetist sau de o dronă. Prototipurile funcționează la distanțe de 200 de metri, însă experții preconizează că versiunea finală va avea o rază de acțiune și mai mare.

„Nu vreau să spun că ar putea fi folosită din spațiu", a spus Steward Remaly, lucrător al Oficiului Combaterii Terorismului al Pentagonului. „Cu toate acestea, raze de acțiune mai mari sunt plauzibile".

Bătăile inimii sunt unice

Jetson s-a aflat în faza de dezvoltare timp de mulți ani. Tehnologia se bazează pe faptul că, precum amprentele, bătăile inimilor noastre sunt unice. Un laser invizibil cu infraroșu este tras către ținte, iar acesta simte vibrațiile din inimile acestora.

Un algoritm transferă mai apoi pattern-ul bătăilor inimii într-o „semnătură cardiacă" unică. Acesta poate fi încrucișat cu o bază de date ale teroriștilor cunoscuți pentru a vedea dacă ținta face parte din ei.

Dacă o țintă este confirmată, atunci poate fi eliminată fără uriașul risc de a nimeri persoana greșită.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel