Studiu: Cât timp poți să stai într-un picior? Informații informații cu privire la riscul de mortalitate

Fotografie de la Marta Wave/ Pexels
Fotografie de la Marta Wave/ Pexels

Testarea oamenilor cu modalitatea echilibru în stil flamingo oferă ”informații utile cu privire la riscul de mortalitate la bărbații și femeile de vârstă mijlocie și în vârstă”, au spus cercetătorii.

Echilibrul pe un picior ar trebui inclus în controalele de sănătate la mijlocul vieții, au spus cercetătorii. Un nou studiu a constatat că persoanele care nu pot sta într-un picior timp de 10 secunde au un risc crescut de deces în decurs de șapte ani.

Cercetarea oamenilor să facă testul de echilibru în stil flamingo oferă ”informații utile cu privire la riscul de mortalitate la bărbații și femeile de vârstă mijlocie și în vârstă”, au spus cercetătorii potrivit Sky News.

Echipa de cercetători la nivel mondial, inclusiv experți de la Bristol Medical School, a examinat date despre 1.702 de persoane cu vârsta cuprinsă între 51 și 75 de ani din Brazilia.

Când participanții s-au înscris în studiu, au oferit diverse detalii medicale și, ca parte a unui control al sănătății, li s-a cerut să stea pe un picior timp de 10 secunde fără niciun sprijin suplimentar.

Pentru a standardiza evaluarea, oamenilor li s-a cerut să-și scoată pantofii și șosetele și să stea într-un picior ținând în același timp brațele pe lateral și privirea ațintită drept înainte.

Li s-au permis trei încercări

Una din cinci persoane (20%) nu a reușit să treacă testul, incapacitatea de a face acest lucru crescând odată cu vârsta.

54% dintre cei cu vârsta cuprinsă între 71 și 75 de ani nu au reușit să se echilibreze pe un picior timp de 10 secunde, comparativ cu doar 5% dintre cei 51-75 de ani,  8% dintre 56 și 60 de ani, 18% dintre 61 și 65 de ani și 37% dintre 66 și 70 de ani.

Persoanele care nu au reușit testul aveau mai multe șanse să fie mai în vârstă, să fie supraponderale și să aibă un diagnostic de diabet.

Studiul, publicat în British Journal of Sports Medicine, a urmărit participanții de-a lungul unui număr de ani.

Participanții la studiu au fost monitorizați timp de 7 ani

După un timp mediu de urmărire de șapte ani, 123 de persoane au murit, sau 7% dintre participanți.

Aproximativ 17,5% dintre persoanele care au picat testul au fost printre cei care au murit, comparativ cu 4,6% dintre cei care au trecut.

După ce au luat în considerare diverși factori, cercetătorii au concluzionat că incapacitatea de a sta într-un picior timp de 10 secunde a fost asociată cu un risc de deces crescut cu 84% în perioada de urmărire.

Citește și...

Studiu: Practicarea sportului activează în corp moleculele care blochează senzația de foame

Studiul descrie modul în care o moleculă reduce apetitul animalelor după ce au făcut mișcare. Potrivit studiului o compoziție de atomi numită lac-phe a apărut în sângele șoarecilor obezi după ce alergau pe banda de alergare.

Speranța cercetătorilor este să folosească acest agregat ”anti-foame” în crearea de suplimente specifice pentru pierderea în greutate. În orice caz, persoanele care intenționează să reducă grăsimea și să se mențină în formă pot ține cont de acest beneficiu al exercițiilor fizice atunci când își planifică programele de viață de zi cu zi.

”Suntem cu toții în general conștienți de faptul că exercițiile fizice sunt benefice pentru controlul greutății corporale și al glucozei, dar am vrut să explorăm acest concept mai detaliat, pentru a vedea dacă ar putea fi analizat în termeni de molecule și căi”, a spus dr. Jonathan Long, asistent profesor de patologie la Stanford, într-o declarație a universității.

Lung a condus cercetarea, publicată recent în revista Nature, cu scopul explicit de a învăța ceva nou în metabolomică, studiul metaboliților mici din organismul unei persoane.

Experimentul în sine

Potrivit Agrifood, oamenii de știință au condus un grup de șoareci pe o bandă de alergare înainte de a măsura vârfurile unor molecule din sânge. În acel moment, au descoperit că există sute, dacă nu mii, dintre aceste grupuri de atomi care se activează continuu în sânge, dar unul în special le-a atras atenția.

Citește în continuare aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel