Studiu: În plin val Omicron, rapelul cu Johnson & Johnson, eficacitate de 85% în prevenirea spitalizării

Vaccin / Foto Pexels
Vaccin / Foto Pexels

Doza de rapel a vaccinului Johnson & Johnson are o eficacitate de 85% în prevenirea spitalizării, în timpul valului Omicron, arată un studiu făcut în Africa de Sud.

Șeful Consiliului de Cercetare Medicală din Africa de Sud (SAMRC), Glenda Gray, a prezentat, vineri, concluziile unui studiu al SAMRC despre cel de-al patrulea val COVID-19, care a fost determinat de noua variantă Omicron, scrie Reuters, notează Mediafax.

„Am văzut o eficacitate a vaccinului de 85% și am observat că eficacitatea se menține timp de până la două luni", a spus ea: „Suntem foarte fericiți să raportăm niveluri ridicate de eficacitate a vaccinului împotriva Omicron".

Studiul a implicat 477.234 de lucrători din domeniul sănătății, toți vaccinați cu vaccinul J&J, dintre care 236.000 - aproximativ jumătate - au primit doza de rapel J&J.

Studiul a analizat spitalizările în rândul acelor lucrători din domeniul sănătății care fuseseră infectați în timpul celui de-al patrulea val și a constatat că doza de rapel a redus spitalizările cu 63% în primele două săptămâni de la administrare, ajungând apoi la 85%, timp de una până la două luni.

Un studiu separat realizat vineri de Institutul Național pentru Boli Transmisibile din Africa de Sud (NICD) a sugerat că Omicron ar putea provoca boli mai puțin grave decât variantele anterioare, chiar și în rândul persoanelor nevaccinate.

Aproape 10.000 de noi cazuri de Covid și 30 de decese, raportate în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, în România, au fost înregistrate 9.884 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, cu 99 mai mult decât în ziua anterioară. 1.047 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

În total, până vinei, în România au fost înregistrate 1.885.771 cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintre care 18.165 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.773.435 de pacienți au fost declarați vindecați.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 458 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până vineri, 59.180 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În ultimele 24 de ore au fost raportate de către INSP 30 de decese (17 bărbați și 13 femei), dintre care 3 anterioare intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Bacău, Botoșani, Brașov, Cluj, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Neamț, Sălaj, Suceava, Vrancea.

Dintre cele 30 de decese, unul a fost înregistrat la categoria de vârstă 40-49 ani, 5 la categoria de vârstă 50-59 ani, 3 la categoria de vârstă 60-69 ani, 8 la categoria de vârstă 70-79 ani și 13 la categoria de vârstă peste 80 ani.

Toate decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

Din totalul de 30 de pacienți decedați, 24 au fost nevaccinați și 6 vaccinați. Cei 6 pacienți vaccinați aveau vârste cuprinse între grupele de vârstă 50-59 ani și peste 80 ani. Pacienții vaccinați care au decedat prezentau comorbidități.

Au fost raportate 3 decese anterioare intervalului de referință, survenite în județul Giurgiu, unul în luna noiembrie 2021 și 2 în luna decembrie 2021.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel