COD GALBEN  Se schimbă vremea. Temperaturi NEGATIVE. ANM, informare de ultim moment. COD GALBEN/Prognoza specială pentru București

ANM, COD GALBEN
ANM, COD GALBEN

ANM a emis informare meteo, dar și Cod Galben și o prognoză specială pentru București. 

ANM anunță temperaturi minime negative

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o informare meteo care intră în vigoare în această seară, la ora 21:00, și este valabilă până-n 14 aprilie, la ora 09:00. Conform avertizării ANM, urmează temperaturi minime preponderent negative și brumă. 

”Temperaturile minime vor fi preponderent negative și se va produce brumă în nord-vestul și centrul țării, iar pe arii mai restrânse, în noaptea de marți spre miercuri (12/13 aprilie) și în regiunile vestice și în zonele deluroase din restul teritoriului.” anunță ANM. 

Cod Galben de vânt puternic

De asemenea, a fost emis un Cod Galben de intensificări ale vântului, valabil de miercuri, de la ora 10:00, până în aceeași zi, la ora 20:00. 

”În intervalul menționat, în Moldova, nordul Dobrogei și nord-estul Munteniei, temporar vântul va avea intensificări, cu viteze de 55...60 km/h, iar pe arii restrânse rafalele vor depăși 65...70 km/h. Intensificări ale vântului, cu viteze de 45...55 km/h, vor fi miercuri (13 aprilie) și în restul Munteniei și al Dobrogei, iar pe parcursul zilei de marți (12 aprilie) local în jumătatea estică a țării.” arată alerta meteo de Cod Galben. 

Prognoza meteo pentru București

În București, în intervalul 12 aprilie, ora 21:00 - 14 aprilie, ora 09:00,  ”vremea va fi frumoasă, însă cu valori termice nocturne sub cele specifice perioadei. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă din cursul zilei de miercuri (13 aprilie) va fi de 16...18 grade, iar cea minimă, din cursul nopților, de 2...4 grade, mai scăzută în zona periurbană.” arată prognoza specială emisă de ANM. 

Vremea până la jumătatea lunii aprilie. Când se încălzeşte cu adevărat

Săptămâna 11.04.2022 – 18.04.2022

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, în toate regiunile, dar cu o abatere termică negativă mai accentuată în cele intracarpatice. Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile vestice și centrale.

Săptămâna 18.04.2022 – 25.04.2022

Temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile intracarpatice. Cantitățile de precipitații se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă, în toată țara.

Vezi continuarea aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel