Se RĂSTOARNĂ tot ce ȘTIAM până ACUM?! Streinu-Cercel și Nistor, CEARTĂ în direct: "OLALA! Să ÎNCETEZE! SCRIE în orice prospect"

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Medicii Adrian Streinu - Cercel și Ionuț Nistor s-au contrazis în direct, pe baza medicamentelor împotriva COVID-19. 

Adrian Streinu - Cercel și Ionuț Nistor, medic la Spitalul Parhon de la Iași, s-au contrazis în direct la B1 TV, pe baza noilor studii ale specialiștilor care arată că medicamentele precum Kaletra și Plaquenil nu ar avea efecte împotriva COVID-19, ba chiar ar fi crescut numărul de reacții adverse în rândul pacienților. Cei doi medici au avut păreri total diferite, lucru ce a dus la un conflict. 

"Problema este că noi am avut o serie de medicamente care au fost preluate încă de la început, în luna februarie, față de care am avut o serie de date, iar în momentul de față, după atâtea luni de zile, vorbim de alte medicamente care sunt mult mai active. Problema este că portofoliul acestor medicamente este cât de poate de interesant, niciun medicament în acest moment nu este unul care să salveze viața omului, așa, văzând cu ochii!", a declarat Adrian Streinu - Cercel. 

"Suntem absolut de acord că la începutul pandemiei a fost nevoie să încercăm orice fel de medicament, dar după ce această perioadă inițială a trecut, atunci când au apărut studii, vedem că unele dintre ele le putem da deoparte. Din păcate trebuie să dăm de-o parte de pe protocolul național această terapie cu Kaletra, la fel cum va trebui să dăm de-o parte Hidroxiclorochina sau Plaquenil, pentru pacienții cu COVID-19", a declarat Ionuț Nistor. 

"Facem confuzii aici"

Ionuț Nistor: Din păcate, studiile arată că aceste medicamente nu au adus beneficii pentru pacienții infectați cu COVID-19, atât pacienții în stadiu inițial, cât și sever și nu a scăzut mortalitate! Până la urmă, rolul unui medicament este să aducă o îmbunătățire, să scadă mortalitatea, să scadă rata spitalizării...

Adrian Streinu - Cercel: Facem aici mici confuzii și dăm totul pe mortalitate. Nu e vorba de mortalitate. E problema de calitatea vieții pe perioada când pacientul este bolnav. Dacă demitizăm o serie de medicamente care au făcut domeniul unei publicații interesante, arată cât se poate de clar locul în care aceste medicamente stau. E bine să fim circumspecți! Eu recomand ca aceste medicamente să rămână în portofoliu, pentru că, repet, s-ar putea să fim în situația să le refolosim din nou. În momentul de față ele se folosesc, dar nu la dozele care erau indicate în prospect. 

Ionuț Nistor: Nu s-a făcut niciun studiu! Dacă nu au efecte benefice de ce trebuie să continuăm să le dăm?

Adrian Streinu - Cercel: Pentru că scrie în orice prospect că el se folosește în contextul în care medicul curant analizează și consideră că efectele benefice pentru pacient sunt peste efectele secundare ale medicamentului respectiv. E un principiu cât de poate de bine cunoscut în practica medicală!

"Aș dori ca aceste lucruri să înceteze!"

Întrebat de Silviu Mănăstire dacă recomandă alte medicamente în locul acestora, Ionuț Nistor a răspuns:

"Acum este momentul să facem o schimbare! Recomand oprirea celor care pot face rău. Singurele demonstrate până acum sunt Dexametazona și Corticosteroizii"

Adrian Streinu - Cercel: Olala, olala! Aș dori ca aceste lucruri să înceteze! Pentru că puneți doctorii în situația în care să nu aibă cu ce trata și pacienții să refuze medicația pentru că vezi Doamne, s-a spus la televizor că nu există studii randomizate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel