Salvia are numeroase beneficii. Cum să o introduci în dietă dacă vrei să fii sănătos

Salvia are numeroase beneficii. Cum să o introduci în dietă dacă vrei să fii sănătos. Sursa - pixabay.com
Salvia are numeroase beneficii. Cum să o introduci în dietă dacă vrei să fii sănătos. Sursa - pixabay.com

În natură există multe plante medicinale, folosite în scopuri terapeutice. Aceste plante aduc zeci de beneficii sănătății. 

Azi vom vorbi despre salvie. Această plantă este folosită, în bucătărie, ca și condiment. De fapt, salvia dă savoare preparatelor, mai ales dacă este pusă în legume. Numele său vine de la „a salva”. În vremuri străvechi se credea că această plantă ar putea de fapt vindeca unele boli.  

Să vedem mai întâi care ar fi valorile sale nutriționale: 100 de grame de salvie are 315 calorii și următoarele valori:

10 grame de proteine;

60 grame de carbohidrați;

12 grame de grăsime;

40 grame de fibre alimentare;

11 mg de sodiu.

Dacă vrei să fii sănătos, iată ce nu trebuie să faci imediat după ce ai mâncat. Staturile nutriționiștilor

De asemenea, salvia este bogată în alte vitamine și minerale, care sunt esențiale pentru organismul nostru.

 

Salvie și numeroasele sale beneficii și utilizări în bucătărie

 

O valoare care atrage atenția este, fără îndoială,  cantitatea mare de fibre.  Pentru cei care suferă de constipație sau alte tulburări intestinale, se recomandă consumul de fibre. Salvia conține 40 de grame de fibre, ceea ce este fascinant. Prin urmare, ar regla tranzitul intestinal.

Acesta nu este singurul efect benefic pe care îl are salvia. Această plantă este apreciată și pentru următoarele proprietăți:

- reduce balonarea;

- reduce contracțiile musculare involuntare;

- efect antiseptic;

- efect antiperspirant.  

Pe lângă salvia clasică, pe care o folosim pentru ceaiurile din plante, există  și ulei esențial. Acesta din urma ar fi folosit foarte în cosmetica, pentru piele, care devine mai tonifiată și mai strălucitoare.

Cum scădem tensiunea arterială. Recomandările specialiștilor pentru a evita dezvoltarea hipertensiunii

 

Cum să o introduci în dietă

Salvie poate fi folosită în numeroase rețete. Cel mai clasic este o ceașcă bună de ceai fierbinte din salvie, băut înainte de culcare. Dar utilizările nu se opresc aici.

Când pregătești broccoli înăbușit, dacă adăugați câteva frunze de salvie, mâncarea va avea o aromă cu adevărat specială și deosebită. 

 

Învinge insomnia: patru remedii naturale ca să adormi repede și să ai un somn profund

 

Multe persoane au probleme cu somnul: fie din cauza oboselii, fie a grijilor cotidiene. Ideea de a lua somnifere pentru a scăpa de insomnie poate părea tentantă la prima vedere. Dar, înainte de a trece la administrarea unor astfel de medicamente, merită să încerci și remedii naturiste care sunt la fel de eficiente în lupta cu insomnia. 

Dacă te trezești înainte de răsăritul soarelui sau te străduiești să adormi, încearcă să mănânci cireșe uscate înainte de culcare sau să bei suc din cireșe după cină. Cercetătorii de la Universitatea de Stat din Louisiana spun că melatonina din fructe te ajută să dormi cu 1 oră și 24 de minute mai mult. 

Dacă vrei să fii sănătos, iată ce nu trebuie să faci imediat după ce ai mâncat. Staturile nutriționiștilor

Din cauza aleriilor de toamnă, respirația poate fi dificilă respirația, iar somnul agitat. Te trezești des, dormi post și te trezești obosit. În acest caz, bea, înainte de culcare, un pahar de suc de mere. Polifenolii din mere inhibă eliberarea histaminei în organism, ceea ce provoacă o reacție excesivă la alergeni. În plus, reduc semnificativ strănutul, umflarea mucoasei nazale și secrețiile nazale. 

Un studiu sugerează că persoanele care au luat, de două ori pe zi, de la 250 până la 300 mg de ginseng indian (planta cunoscută sub numele de ashwagandha) au putut adormi cu 20 de minute mai repede și au avut 49 de minute de somn neîntrerupt. Planta ajută la ameliorarea stresului și poți adormi repede.

Acestea sunt cele mai bune arme împotriva stresului: nu le găsești în farmacie, ci în cămara ta

Pulverizează-ți perna cu ulei esențial de portocale. Un studiu din 2021 a descoperit că mirosurile de citrice ajută să adormi mai repede. Deși portocala este adesea inferioară lavandei în ceea ce privește proprietățile de liniștire, totuși este foarte utilă pentru îmbunătățirea somnului. Limonenul conținut în portocală ajută la restabilirea comunicării între glandele, care perturbă somnul atunci când sunt stresate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel