SALATĂ DE BOEUF. Tort cu bază crocantă de grisine. Rețetă delicioasă

Ema Apostu / 22 dec 2017 / 21:12 Salveaza PDF Comentarii

Salata de boeuf este una din rețetele nelipsite pentru Sărbatorile de iarnă. Vă prezentăm o rețetă specială și delicioasă: tort de salată boeuf cu o bază crocantă de grisine.

Ingrediente:

600 g rasol vită

4-5 cartofi mari roșîi

5 morcovi medii

1 țelină medie

150 g mazăre

100 g fasole verde

150 g castraveți murați

125 g gogoșari murați

150 g maioneză 

1 ceapă medie (pt fiert rasolul)

sare

Ingrediente bază crocantă:

250 g grisine foarte crocante

100 g unt rece

Decor Salată Boeuf

100 g maioneză

3-4 ouă fierte țări

1 lingură ketchup bio

pătrunjel

capere/măsline

Mod de preparare –  Salată Boeuf:

- Pentru început, punem gogoșarii și castravețîi într-o strecurătoare să se scurgă bine.

- Într-o oală încăpătoare, punem 2-3 l de apă, adăugăm rasolul spălat bine și 2 lingurițe de sare.

- După primul clocot, aruncăm prima apă, spălam bine rasolul și oală. Umplem oală cu 2-3 l de apă caldă, adaugăm rasolul spălat bine, țelină curațată și taiată în felii, morcovii curațați și tăiați în bucăți de 3-4 cm și o ceapă întreagă, curățată, crestata la capete. Acoperim oală pe trei sferturi cu un capac și lăsăm carnea și legumele să fiarbă pe foc mic, până când sunt complet pătrunse.

- Într-o oală separată fierbem cartofii întregi, în coajă, până când sunt pătrunși.

- Într-o crăticioară mai mică, fierbem mazărea și fasolea verde până când sunt pătrunse.

- Scoatem rasolul, morcovii și țelină din supă și le lăsăm într-o strecurătoare să se scurgă și să se răcească.

- Scoatem cartofii din apă în care au fiert și îi lăsăm să se răcească complet. Scurgem mazărea și fasolea și le lăsăm și pe ele într-o sită la scurs și răcit.

- Tăiem morcovii, țelină, castravețîi, gogosarii, rasolul, fasolea verde și cartofii curățați în pătrățele cât mai mici și le punem într-un vas.

- Adăugăm maioneză și amestecăm cu grijă. Acoperim vasul cu folie de plastic alimentară și îl băgăm la frigider.

Mod de preparare baza crocantă:

Mixam grisinele cu untul foarte rece din frigider până când obținem un “aluat” sfaramicios.

Asamblare tort de salată bouef:

- Într-un cerc detașabil, formăm un strat de 2-3 cm din aluatul sfărâmicios pe care-l presam bine cu ajutorul unei linguri.

- Adăugăm salata de boeuf și o nivelam frumos. Acoperim cercul cu folie de plastic alimentară și îl lăsăm în frigider pentru 1-2 ore.

- Îndepărtăm cu grijă cercul.

-Îmbrăcăm tortul într-un strat de maioneză. Îl ornăm pe margini cu felii de ou fiert.

- Pentru ciufuletii de pe tort, amestecăm 1 lingură de ketchup cu 2 linguri de maioneză.

[citeste si]

Te-ar putea interesa







Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25