Rusia va construi un pod care să lege teritoriul său de Crimeea

Rusia are planuri mari cu Penisula Crimeea. Vladimir Putin a declarat, miercuri, că Federația Rusă va construi un pod care va lega teritoriul său de peninsula Crimeea,  un proiect în valoare de 3 miliarde de dolari, informează AFP.

"Avem nevoie de un pod atât pentru automobile, cât și pentru tren", a spus Vladimir Putin în consiliul de miniștri, potrivit agenției Interfax.

Traversarea Strâmtorii Kerci, cu o lungime de 4,5 km între Marea Azov și Marea Neagră, în estul Crimeii, este singura rută, în afară de avion, pentru a se ajunge de pe teritoriul rusesc în peninsulă fără a trece prin Ucraina.

Legătura este în prezent asigurată de un feribot. Trenurile vor continua să circule trecând pe teritoriul Ucrainei, a declarat ministrul transporturilor, Maxim Sokolov. El a precizat că va fi studiată și construcția unui tunel.

Potrivit Ministerului Transporturilor, citat de Interfax, proiectul construcției podului dispune de un buget total de 3 miliarde de dolari (2,16 miliarde de euro).

Un oficial local a declarat la începutul acestei luni că podul ar urma să aibă o lungime de 7,5 kilometri. Premierul rus Dmitri Medvedev a semnat un decret care încredințează gestionarea proiectului unui grup public din domeniul construcțiilor. Suma menționată atunci se ridica la 24 de miliarde de ruble (470 milioane de euro), informează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel