Roșiile modificate genetic care stimulează producția de vitamina D în organism

Fotografie creată de Julia, de la Pexels
Fotografie creată de Julia, de la Pexels

Roșiile modificate genetic care stimulează vitamina D se numără printre alimentele care ar putea fi dezvoltate comercial.

Roșiile care stimulează vitamina D a organismului ar putea fi printre primele culturi modificate genetic permise la vânzare în Anglia. Cercetătorii din Norwich au creat plantele prin oprirea unei anumite molecule din codul lor genetic, potrivit BBC.

Un proiect de lege va fi introdus miercuri pentru a permite cultivarea comercială a culturilor modificate genetic în Anglia.

Tehnica nu este utilizată în prezent pentru producția de alimente în Regatul Unit din cauza regulilor stabilite de UE, dar Brexit a permis Regatului Unit să-și stabilească propriile reguli.

Una din șase persoane din Marea Britanie are deficit de vitamina D, care este vitală pentru oase și mușchi puternici și ajută la reducerea riscului de cancer.

Profesorul Cathie Martin, care a condus cercetarea la Centrul John Innes, a spus că dezvoltarea, publicată în Nature Plants, ar putea fi extrem de benefică.

„La oameni, o jumătate de oră la soare în fiecare zi este suficientă pentru a face suficientă vitamina D. Dar mulți oameni nu au acel timp afară și de aceea au nevoie de suplimente. Roșiile în sine ar putea oferi o altă sursă de vitamina D în dieta lor”, a susținut Profesorul Cathie Martin.

Dacă legislația guvernamentală trece cu succes prin Parlamentul Marii Britanii, fructele care stimulează vitaminele ar putea fi printre primele culturi modificate genetic permise pe rafturile supermarketurilor din Anglia.

 

Editarea genelor este o tehnologie relativ recentă

Implică pornirea și oprirea genelor prin tăierea unei mici secțiuni din ADN-ul plantei. Tehnica mai veche de modificare genetică presupune introducerea de gene, uneori de la o specie complet diferită.

Restricțiile UE înseamnă că ambele metode au fost efectiv interzise în Europa timp de un sfert de secol.

Ambele metode sunt folosite în alte țări, pentru a produce alimente. Dar UE a stabilit reglementări stricte privind culturile modificate genetic în urmă cu 25 de ani din cauza preocupărilor legate de siguranță și a opoziției publice față de tehnologie. Culturile modificate genetic sunt reglementate de aceleași reglementări.

Regatul Unit urmează în prezent reglementările Uniunii Europene cu privire la ambele tehnologii.

 

Proiect de lege pentru a permite dezvoltarea acestui proiect

Guvernul Regatului Unit a decis că editarea genetică este sigură de utilizat și urmează să introducă miercuri un proiect de lege pentru a permite dezvoltarea sa comercială în Anglia. Reglementările privind culturile modificate genetic nu vor fi relaxate în această etapă.

Secretarul pentru Mediu George Eustice a declarat pentru BBC News că modificarea legii este necesară pentru a combate impactul schimbărilor climatice: „Realitatea este că vom avea nevoie de mai multe plante rezistente la secetă și, pe măsură ce încercăm să reducem utilizarea pesticidelor chimice, trebuie să creștem rezistența naturală a plantelor la boli, iar această tehnologie de reproducere de precizie vă oferă capacitatea de a face acea; vă oferă posibilitatea de a schimba trăsăturile unei plante mai repede decât ați putea prin reproducerea convențională, dar nu este același lucru cu modificarea genetică”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel