RomâniaPuternică, o nouă platformă politică și de idei, a fost lansată

Gabriel Marin, unul dintre fondatorii platformei RomâniaPuternică
Gabriel Marin, unul dintre fondatorii platformei RomâniaPuternică

RomâniaPuternică, platforma politică și de idei, a fost lansată astăzi  la Hotelul Crowne Plaza, aceasta urmărind unificarea a cât mai multe dintre partidele politice și organizațiile non-guvernamentale. 

Ce urmărește RomâniaPuternică

Noua platformă politică urmărește  unificarea cât mai multor  dintre partidele  politice  și organizațiile non-guvernamentale  care susțin apărarea  și promovarea, realistă și pragmatică, a suveranității economice și polirice a României, susținerea culturii și tradițiilor creștine românești, în contextul pregătirii lansării noului ciclu politic și economic mondial, începând cu 2024-2025 și cu perspectivă până în anul 2050.

Obiectivele platformei 

RomâniaPuternică are ca obiectiv în prima fază să lanseze o chemare la unitatea partidelor suveraniste  din România într-o construcție poliitică comună în care nu există jucător  majoritar și în care fiecare  trebuie  să se regăsească doctrinar. Este o oportunitate  pentru toți care sunt nemulțumiți de actuala stare de fapt din România să se implice politic, să iasă în față  și să lupte pentru atingerea obiectivelor.

A  doua fază va consta în lansarea unui vehicul politic care să propună alegătorilor soluțiile  de guvernare cele mai potrivite  și candidații care să le pună în aplicare. Toate acestea au la bază principiile stipulate  în documentele programatice ale platformei politice  și de idei RomâniaPuternică: decalogul și declarația de principiu.

De asemenea, în cadrul acestei platforme  poliitice va exista  un dialog cu toate partidele  din România care vor susține promovarea  suveranității economice, apărarea  suveranității politice, susținerea  tradițiilor și culturii românești.

Decalogul cu principiile obligatorii pe care trebuie să le respecte  cei care aderă la platforma politică    

1. Constituția României este actul fundamental de existență a națiunii române;

2. Curtea Supremă de Justiție a României este autoritatea  supremă în domeniul aplicării legii pe teritoriul României;

3. România are dreptul de a-și stabili propriile instituții politice, de a-și alege liderii și de a dezvolta politicile interne în acord cu voința cetățenilor săi, exclusiv prin alegeri libere;

4. Dreptul României ca țară independentă și suverană de a-și defini și implementa o politică externă proprie, exclusiv în interes național, este legitim și ne-negociabil;

5. Politica de Apărare Națională,  siguranță și ordine politică;

6. Separația puterilor în stat și poziția egală în fața legii;

7. Libertatea absolută de exprimare este un drept fundamental al omului;

8. Protejarea economiei naționale, promovarea industriei și a resurselor naționale. Siguranța alimentară și securitatea energetică, prioritate zero a oricărui proiect de țară;

9. Protejarea identității naționale, păstrarea și promovarea valorilor culturale românești, a religiei ortodoxe și a ptrimoniului național;

10. Sănătatea și Educația sunt drepturi fundamentale ale cetâțeanului.

Din cadrul comitetului de inițiativă fac parte mai mulți membri care susțin ideile și principiile pe care platforma politică și de idei RomâniaPuternică:

- Ingrid Mocanu - Justiție

- Gabriel Marin - Economic

- Doru Petrescu - Social

- Ion Duvac - Educație/Securitate

Declarație de principiu

Pe plan politic, RomâniaPuternică va susține EXCLUSIV o Europă a națiunilor suverane și principiul inițial al Uniunii Europene "Unitate și Diversitate" și sub nicio formă o Europă  a federalizării forțate, întâi sugerate subliminal și ulterior impusă agresiv  de Tratatul de la Lisabonă și de supra-structurile pur birocratice ale funcționarilor nealeși de la Bruxelles.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel