România apare în ”Ocolul Pământului în 80 de zile”. Universitatea din București a fost punct de filmare a serialului

Sursă foto: Captură video - Around the World in 80 Days: Official Preview
Sursă foto: Captură video - Around the World in 80 Days: Official Preview

Secvențe din serialul Ocolul pământului în 80 de zile au fost filmate în București în apropierea Universității.

The Public Broadcasting Service (sau PBS) a lansat o nouă adaptare a romanului de aventuri ”Ocolul pământului în 80 de zile”, scris de Jules Verne, sub forma unui serial, ce va fi lansat pe doi ianuarie, conform site-ului producătorului TV. Din distribuție, fac parte David Tennant, care a mai apărut, de asemenea într-o peliculă din seria Harry Potter, în Doctor Who și Jessica Jones, Leonie Benesch, dar și Ibrahim Koma,

În trailerul serialului, românii ar putea avea o surpriză, recunoscând clădirea Universității București în câteva dintre scene. În dinamicul clip de prezntare, protagoniștii pot fi văzuți cum aleargă cu sufletul la gură într-un decor ușor sumbru, situat într-un timp medieval, care este, de fapt, în zona curții interioare de la Facultatea de Istorie și Facultatea de Litere.

Inspirația pentru serial, un roman atemporal

”Romanul a fost fascinant pentru că a venit într-un moment în care progresele din lume au însemnat că poți de fapt să faci înconjurul lumii pentru prima dată, doar cumpărând un bilet, în loc să fii explorator. Jules Verne a avut această idee minunată a unui bărbat care acceptă această provocare. Narațiunea poveștii provine din faptul că Phileas Fogg știe că este persoana cel mai puțin potrivită pentru a face această sarcină și că nu are o speranță pentru a câștiga pariul, așa că este cu adevărat dispus să realizeze acest lucru”, a declarat producătorul executiv, Simon Crawford Collins, pentru publicația Drama Quarterly

Miniseria, în care eroul principal Phileas Fogg va fi primul om care să ocolească Pământul, va avea opt episoade. O schimbare inedită este personajul Fix, care s-a transformat în pelicula produsă de PBS într-o tânără jurnalistă care îi însoțește pe Fogg și Passepartout în aventura lor. 

Ashley Pharoah, producător și scriitor al serialului l-a descris pe personajul Fogg, ca fiind ”un englez absurd din partea superioară a casei de mijloc, foarte educat...cu un sentiment copilăresc de explorare, pentru că nu a călătorit niciodată, nu a părăsit niciodată Londra sau clubul său”. 

Vezi trailerul serialului aici: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel