EXCLUSIV  România, HUB al Europei. Directoarea ANM arată locul unde va funcționa Centrul European de Agrometeorologie

Elena Mateescu
Elena Mateescu

Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, a vorbit în exclusivitate la DC News despre Centrul European de Agrometeorologie ce va fi disponibil în România din 2023. 

Centrul European de Agrometeorologie va funcționa în ANM și va coordona serviciile meteorologice din Europa care desfășoară activitate de agrometeorologie. ”Vom deveni un hub al Europei privind activitatea de agrometeorologie” a subliniat Elena Mateescu. 

”Dacă în urmă cu mai puțin de doi ani acest proiect era doar o idee și un vis al meteorologiei românești, astăzi a devenit realitate. Centrul European de Agrometeorologie va deveni operațional din 2023, iar în acest moment ne aflăm în faza de evaluare a ofertelor tehnice pentru elaborarea studiului de fezabilitate care ne va da detaliile tehnice pentru implementarea acestui obiectiv șapte, alături de celelalte șase în cadrul ultimei etape de modernizare a serviciului meteorologic românesc prin programele operaționale de infrastructură mare. O investiție de aproape 50 de milioane de euro în care rețeaua națională de radare va fi completată cu șapte radare noi astfel încât sistemul meteo românesc, mai ales rețeaua de radare să poată deveni, alături de toată infrastructura, unul din serviciile meteorologice din sud-vestul Europei”, a declarat Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, în exclusivitate la DC News

VEZI prezentarea locului unde va fi Centrul European de Agrometeorologie: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel