Relația dintre COVID-19 și POLUARE. Studii de ultimă oră

Oamenii de știință cercetează relația dintre infecția cu coronavirus și poluarea aerului.

Oamenii de știință cercetează relația dintre infecția cu coronavirus și poluarea aerului, conform The Guardian.

Simptomele severe ale Covid-19 apar de două ori mai des la pacienții cu boli respiratorii preexistente și de trei ori mai des la cei cu probleme cardiovasculare, iar deceniile de cercetare au concluzionat că poluarea produce daune plămânilor și inimii.

În această categorie intră și aerul murdar, care deja ucide 7 milioane de oameni pe ani. Așadar, alimentează poluarea aerului pandemia de coronavirus?

Toate indicațiile duc către confirmarea ipotezei

Suprapunerea dintre locațiile cu poluare ridicată a aerului, precum Nordul Italiei, și a focarelor de coronavirus este evidentă, iar studiile preliminare se îndreaptă spre această idee. În același timp, o legătură dintre epidemia SARS din 2003 și aerul murdar a fost deja cunoscută.

„Nu avem încă dovezile care leagă direct poluarea de mortalitate, însă știm că dacă ești expus la poluare, atunci ai șanse mai mari să fie afectat sever", a spus directorul sănătății publice din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății, dr. Maria Neira. „Începem să transmitem mesaje țărilor și regiunilor spunând că dacă sunt cazuri în orașe cu niveluri mari de poluare, atunci ar trebui să fie pregătiți, fiindcă ar putea exista o mortalitate mai ridicată".

Principalul mod de a fi îmbolnăvit cu Covid-19 este prin contactul cu o persoană infectată, iar calitatea îngrijirii medicale este vitală pentru recuperare. Însă, poluarea are un impact din trei puncte de vedere.

Cele trei probleme ridicate de poluare

Cea mai evidentă dintre cele trei este faptul că poluarea duce la slăbirea plămânilor și a inimii. Un alt factor este inflamarea plămânilor cauzată de poluare, fapt ce ar crește șansa de a fi infectat cu virusul. În final, particulele de poluare ar putea ajuta la răspândirea virusului.

Studiile, fiind efectuate în timpul unei pandemii în desfășurare, sunt până acum doar în stadii incipiente. Ele nu au fost încă susținute de oameni de știință independenți prin procesul de recenzie. Acest proces presupune examinarea cercetărilor și sublinierea unor potențiale hibe, iar corectarea acestora poate dura între șase luni și doi ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel