Regrete de la ATI. "Am o fetiță care mă așteaptă și un soț acasă. Nu m-am vaccinat și în pare foarte rău, maxim de rău"

Regrete de la ATI. "Am o fetiță care mă așteaptă și un soț acasă. Nu m-am vaccinat și în pare foarte rău, maxim de rău" / Foto: Facebook RO Vaccinare
Regrete de la ATI. "Am o fetiță care mă așteaptă și un soț acasă. Nu m-am vaccinat și în pare foarte rău, maxim de rău" / Foto: Facebook RO Vaccinare

Mare parte dintre pacienții COVID de la ATI ajung să regrete că nu s-au vaccinat.

Durere, disperare și teamă. Asta putem vedea în secțiile ATI din țară. De pe patul de spital şi legaţi la aparatul de oxigen, bolnavii regretă că nu s-au vaccinat și îi roagă pe cei care nu cred că boala există să se protejeze, să nu le repete greșeala. 

”Se schimbă totul. Am o fetiță care mă așteaptă și un soț acasă. Nu m-am vaccinat și în pare foarte rău, maxim de rău”, a declarat o altă pacientă la Realitatea Plus.

”ATI-ul salvează vieți. Am zis că o să scriu o carte despre lumea mea de pe ATI și despre ei. Probabil îmi trebuie mai mult timp, îmi lipsesc cuvintele până să scriu pentru a descrie calvarul meu...despre negația lor. Sper să scap, sunt mulți care au scăpat”, a declarat un pacient. 

Medic: Aproximativ 6 din 10 pacienți decedează

De suferit au şi cadrele medicale, care mărturisesc că au ajuns la epuizare din cauza oboselii. Cel mai greu este însă atunci când văd că pe unii pacienți nu îi mai pot salva din ghearele morții.

”Un flux mare de pacienți care necesită terapia intensivă o va găsi blocată cu pacienți deja internați. Lumea își imaginează că cineva cumpără niște paturi, le aruncă în spital și avem pat de terapie. Nu este așa. Sau cumpără niște ventilatoare, le aduce într-un spital și avem terapie. Din nou nu este așa. 

Oricâte achiziții s-ar face, de paturi, de ventilatoare, de injectomate, monitoare șamd, ne lovim de ceea ce se numește infrastructura spitalelor. Spațiile care pot asigura funcționarea unei secții de ATI trebuie să respecte niște norme. Aproximativ 6 din 10 pacienți decedează.”, a declarat medicul Zoran Sandici.

Medic: Terapia cu oxigen nu arde plămânii, ci este cheia menținerii vieții

Medicul Irina Strâmbu spune că oamenii nu trebuie să se sperie de terapia cu oxigen, pentru că aceasta nu arde plămânii, ci este „cheia menținerii vieții în speranța unei evoluții favorabile a leziunilor induse de infecția virală”.

„În secțiile COVID ale Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta pacienții ajung de foarte multe ori la internare cu afectare pulmonară severă evidențiată prin saturații de oxigen înspăimântătoare: 70%, 60%, chiar 50%, asta înseamnă că mai puțin de jumătate din globulele roșii care ajung în plămân găsesc acest gaz să îl poată prelua și să-l ducă la creier, inimă... Este prioritar pentru acești pacienți tratamentul, conform protocoalelor în vigoare, iar pe primul loc, medicamentul necesar din primul moment în COVID este oxigenul, care se administrează la un debit uriaș care să permită creșterea saturației la un nivel acceptabil pentru funcționarea organelor vitale, care au rol cheie în supraviețuirea organismului la criza generată de virus.”, a spus medicul. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel