RCS & RDS, acțiune fără precedent pentru a-și plăti din datorii

Zoltan Teszari
Zoltan Teszari

 RCS & RDS, companie controlată de  Zoltan Teszari, va lansa marţi, 29 octombrie, o emisiune de obligaţiuni pe pieţele externe pentru a atrage 350 milioane euro, fondurile urmând să fie folosite pentru refinanţarea datoriilor existente, informează Mediafax.

[caption id="attachment_380378" align="alignleft" width="310"] Zoltan Teszari[/caption]

Fondurile atrase prin plasamentul de titluri, cu maturitate în 2020, vor fi completate de un nou împrumut la termen şi de o linie de lichiditate, în vederea refinanţării datoriilor. JPMorgan este coordonatorul global al operaţiunii, iar Erste Group, SocGen şi UniCredit Bank acţionează ca aranjori.

În următoarele zile vor fi organizate turnee de prezentare în Europa şi Statele Unite, în vederea atragerii de investitori, potrivit surselor citate.

 În luna mai, acţionarii RCS&RDS au aprobat contractarea de finanţări în valoare totală de până la 800 milioane de euro (sau echivalentul în orice altă monedă), pentru o perioadă ce nu va depăşi 10 ani.

Fondurile vor fi utilizate pentru restructurarea parţială sau totală a tuturor angajamentelor de finanţare actuale ale operatorului telecom, potrivit hotărârii acţionarilor.

Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, Cable Communications Systems Olanda deţine 88,54% din acţiunile RCS&RDS, iar un pachet de 7,83% este deţinut chiar de companie. Cable Communications Systems este controlată de RCS Management, unde Zoltan Teszari deţine aproape 60% din capital.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel