EXCLUSIV  Prognoza meteo septembrie şi octombrie 2019. Florinela Georgescu (ANM): Cum va fi vremea în toamnă

Cum calendaristic vara se apropie de sfârşit, meteorologii îşi îndreaptă atenţia asupra primelor două luni de toamnă. Florinela Georgescu, director Meteorologie Operaţională în cadrul ANM, a vorbit, în cadrul unui interviu acordat DC News, despre cum vor fi lunile septembrie şi octombrie 2019 din punct de vedere al temperaturii şi al precipitaţiilor.

"Din punctul de vedere al estimării pentru toamnă, pot să vă spun că există o oarecare incertitudine. Pe de o parte există semnalul din partea centrului european de la Reading, acela ale cărui prognoze le folosim în mod curent, care arată că lunile de toamnă, cel puţin septembrie şi octombrie, ar putea avea temperaturi peste normalul lunilor respective şi cu un deficit de precipitaţii.

Pe de altă parte, există semnalul din partea altor centre climatologice, care tratează per ansamblu sezonul de toamnă, la nivel european, care arată că în Sud-Est, deci şi în ţara noastră, nu ar putea lipsi episoadele cu mai multă ploaie, ploi care, până la jumătatea toamnei, ar putea avea aspectul furtunilor de vară, în timp ce partea de vest a Europei ar putea continua cu deficit de precipitaţii şi temperaturi mai ridicate", a explicat Florinela Georgescu.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel