Prognoză meteo. Cum va fi vremea de Sf. Andrei şi 1 Decembrie

În următoarele două săptămâni, vremea va fi mai rece decât în mod obişnuit în cea mai mare parte a ţării. Valorile termice se vor situa sub mediile multianuale ale perioadei, iar cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în prima parte a intervalului, potrivit estimărilor publicate de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) pentru intervalul 19 noiembrie - 2 decembrie.

MUNTENIA

Vremea va fi mai rece decât în mod obișnuit în cea mai mare parte a intervalului, astfel media maximelor va fi cuprinsă între 0 și 4 grade, exceptând perioada 25 – 28 noiembrie, când vor fi în medie valori termice de 5...8 grade, apropiate de cele normale. Minimele termice se vor situa în jurul pragului de îngheț în perioadele de 20 – 22 și 27 – 29 noiembrie, iar în rest se vor încadra în general între -6 și -4 grade.

Se vor semnala precipitații moderate cantitativ în perioada 19 - 21 noiembrie și slabe cantitativ între 26 și 29 noiembrie, iar în restul intervalului probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi redusă.

OLTENIA

Vremea va fi mai rece decât în mod obișnuit în cea mai mare parte a intervalului, astfel media maximelor va fi cuprinsă între 1 și 4 grade, exceptând perioada 26 – 28 noiembrie, când vor fi în medie valori termice în jurul a 6 grade, apropiate de cele normale.

Minimele termice se vor situa în jurul pragului de îngheț în perioadele de 20 – 22 și 27 – 29 noiembrie, iar în rest se vor încadra în general între -4 și -2 grade.

Se vor semnala precipitații moderate cantitativ în zilele de 20 și 21 noiembrie și slabe cantitativ în 19 noiembrie și în perioada 26 – 29 noiembrie.

MOLDOVA

Vremea va fi mult mai rece decât în mod obișnuit pe tot parcursul intervalului cu medii ale maximelor ce se vor situa între -2 și 1 grad, exceptând zilele de 26 și 27 noiembrie, când vor fi în medie valori diurne până în jurul valorii de 4 grade. Media minimelor termice va fi cuprinsă între -4 și -1 grad în nopțile din perioadele 20 – 22 și 26 – 29 noiembrie, iar în rest se vor situa în general între -8 și -6 grade, local chiar și sub pragul gerului în nopțile de 23 și 24 de grade.

Se vor semnala precipitații însemnate cantitativ în ziua de 19 noiembrie și slabe cantitativ în 20, 21, 27 și 28 noiembrie, iar în restul intervalului probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi redusă.

BANAT

Vremea va fi rece în prima zi, cu maxime în medie în jurul a 4 grade și apropiată de regimul termic normal, în perioada 20 – 23 noiembrie, când se vor înregistra temperaturi medii cuprinse între 6 și 8 grade. În perioada 24 - 27 noiembrie va fi mai cald decât în mod obișnuit, cu valori termice diurne în medie între 8 și 10 grade, apoi vremea se va răci, astfel încât media maximelor va fi în scădere până în jurul valorii de 3...4 grade. Temperaturile minime se vor situa în jurul pragului de îngheț în nopțile de 20, 23, 24, 25 și 29, iar în ultimele nopți vor scădea spre medii de -4...-2 grade. În restul intervalului valorile nocturne vor fi pozitive, în medie până la 4 grade.

Se vor semnala precipitații moderate cantitativ în zilele de 20 și 21 noiembrie, posibil și în jurul datei de 27 noiembrie, dar temporar și în 19 noiembrie și după 28 noiembrie, când vor fi slabe cantitativ.

CRIŞANA

Vremea va fi rece în prima zi, cu maxime în medie în jurul a 4 grade și apropiată de regimul termic normal, în perioada 20 – 23 noiembrie, când se vor înregistra temperaturi medii cuprinse între 6 și 8 grade. În perioada 24 - 27 noiembrie va fi mai cald decât în mod obișnuit, cu valori termice diurne în medie între 8 și 11 grade, apoi vremea se va răci, astfel încât media maximelor va fi în scădere până în jurul valorii de 2...4 grade. Temperaturile minime se vor situa în jurul pragului de îngheț în nopțile de 20, 23, 24, 25, iar în ultimele nopți vor scădea spre medii de -4...-2 grade. În restul intervalului valorile nocturne vor fi pozitive, în medie până la 2...4 grade.

Se vor semnala precipitații moderate cantitativ în zilele de 20 și 21 noiembrie, posibil și în jurul datei de 27 noiembrie, dar temporar și în 19 noiembrie și după 28 noiembrie, când vor fi slabe cantitativ.

TRANSILVANIA

Până pe 24 noiembrie vremea va fi mai rece decât în mod obișnuit, cu maxime cuprinse în medie între 1 și 4 grade, apoi în perioada 25 – 27 noiembrie se va încălzi, media maximelor urmând a se situa între 5 și 8 grade, dar începând cu 28 noiembrie, valorile termice diurne vor fi în scădere și se vor situa până pe 2 decembrie, spre medii în jurul a 0 grade. Temperaturile minime se vor situa sub pragului de îngheț în majoritatea intervalului, însă cele mai rece nopți vor fi cele din perioada 23 – 25 noiembrie și 30 noiembrie – 2 decembrie, când media va scădea spre -8...-6 grade.

Vor fi precipitații, local moderate cantitativ în ziua de 19 noiembrie și slabe cantitativ, temporar în zilele de 20, 21, 27 și 28 noiembrie, iar în restul intervalului probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi redusă.

MARAMUREŞ

Vremea va fi rece în prima zi, cu maxime în medie în jurul a 3 grade și apropiată de regimul termic normal, în perioada 20 – 23 noiembrie, când se vor înregistra temperaturi medii de 5...6 grade. În perioada 24 - 27 noiembrie va fi mai cald decât în mod obișnuit, cu valori termice diurne în medie între 6 și 8 grade, apoi vremea se va răci, astfel încât media maximelor va fi în scădere până în jurul valorii de 2 grade. Temperaturile minime se vor situa în jurul pragului de îngheț în nopțile din periodele 20 – 22 și 26 – 28 noiembrie, iar în celelalte nopți vor scădea spre medii în general de -6...-4 grade.

Se vor semnala precipitații în general slabe cantitativ în intervalele 19 - 21 noiembrie și 25 noiembrie – 2 decembrie.

DOBROGEA

În prima zi a intervalului de prognoză, vremea va fi caldă, cu o medie a temperaturilor maxime în jurul a 10 grade, apoi se va răci, astfel că în zilele de 22 și 23 noiembrie media va scădea spre 1 grad. Începând din 24 noiembrie valorile termice diurne vor fi în creștere și vor ajunge în medie la 8...11 grade, în perioada 25 – 28 noiembrie, după care în ultimele zile vor fi din nou în scădere spre o medie de 3...4 grade. Minimele termice vor avea de asemenea fluctuații de-a lungul celor două săptămâni, astfel că vor scădea de la o medie de 1...2 grade în primele nopți, spre -5...-4 grade în nopțile de 23 și 24 noiembrie, după care vor crește în medie spre 2...4 grade în perioada 26 – 28 noiembrie, apoi vor scădea la -3...-2 grade în ultimele nopți.

Vor fi precipitații, moderate cantitativ în ziua de 19 noiembrie și slabe cantitativ, temporar în zilele de 20, 21 și în jurul datei de 27 noiembrie, iar în restul intervalului probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi redusă.

LA MUNTE

Vremea va fi rece în cea mai mare parte a intervalului, astfel media maximelor va fi cuprinsă între -4 și 0 grade, exceptând perioada 24 – 27 noiembrie, când vor fi în medie valori termice în jurul a 3...4 grade. Minimele termice vor fi preponderent negative și se vor situa în medie între -6 și -2 grade, iar în ultimele nopți spre -10...-8 grade.

Vor fi precipitații moderate cantitativ în 19 noiembrie și slabe în zilele de 20 și 21 noiembrie, dar și în perioada 26 – 29 noiembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel