Proces Kovesi, cu procurorul lui Lazăr. Mircea Badea: De la procesul lui Ceaușescu nu s-a mai întâmplat așa ceva

Laura Codruța Kovesi
Laura Codruța Kovesi

Mircea Badea a comentat situația procesului Laurei Codruța Kovesi, care a ajuns să fie apărată de un procuror de la PICCJ. 

Lumea Justiției scrie cum i-a fost ridicat controlul judiciar Laurei Codruța Kovesi de către judecătoarea de la ÎCCJ. Procurorul de la SIIJ a fost dat afară din sala de judecată de către judecătoarea de la Înalta Curte, potrivit sursei citate. 

”Când procurorul venise să-și susțină cauza, să explice de ce e necesar controlul judiciar și avocata lui Kovesi venise să spună de ce nu e necesar controlul judiciar, doamna judecător l-a dat afară pe procurorul de la Secția de investigare a magistraților. Păi și cum, a fost fără procuror? Nu! Procurorul SIIJ a fost dat afară, iar în locul lui a intrat un procuror din subordinea lui Augustin Lazăr. Ați mai auzit așa ceva în viața asta? Procurorul care știa despre ce-i dosarul a fost dat afară de doamna judecător ca să vină unul de la Lazăr. Ce legătură are un procuror de la Lazăr cu dosarul de la SIIJ? Absolut niciuna! Mai mult, în locul lui a intrat un procuror din subordinea lui Lazăr care a pus concluzii în favoarea lui Kovesi.” a spus Mircea Badea, în emisiunea ”În Gura Presei” de la Antena 3, citând Lumea Justiției. 

Procurorul, apărător al lui Kovesi? 

”Deci a venit procurorul care știa dosarul, a fost dat afară, a fost adus unul de la Lazăr, care a început să zică că nu e necesar controlul judiciar și că dosarul e de trei lei. Ați auzit ceva mai tare? De la procesul lui Ceaușescu nu s-a mai întâmplat așa ceva!” a comentat Mircea Badea, care a adăugat că după 30 de ani, suntem în fața unei situații în oglindă, dar invers. 

În final, i s-a ridicat controlul judiciar Laurei Codruța Kovesi. Luju.ro mai scrie că judecătoarea Francisca Vasile a fost colegă de complet cu fostul consilier al Laurei Codruța Kovesi, Horia Valentin Șelaru, judecător la ÎCCJ acum. Judecătoarea a schimbat procurorul pe motiv că procurorul de ședință trebuie să fie de la Secția Judiciară de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie
Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel