Iohannis - decizie schimbare ministrul Toader. Ce spune Bogdan Chirieac

Klaus Iohannis și Liviu Dragnea
Klaus Iohannis și Liviu Dragnea

Bogdan Chirieac a vorbit, la Antena 3, despre posibila demitere a ministrului Justiţiei. Analistul politic nu crede că Tudorel Toader va fi demis.

"Eu nu cred că va fi schimbat ministrul Tudorel Toader. Din acel moment, lui Klaus Iohannis i s-ar oferi cea mai bună minge. El nu va accepta nici miniştrii interimari la Justiţie, asta ca să ştim despre ce vorbim. Când Ponta a dat-o deoparte pe Mona Pivniceru, care începuse să facă justiţie în România, după cum ştiţi în 2013, Băsescu l-a acceptat imediat ca ministru interimar la Justiţie pe Victor Ponta, ca sa poată să o propună amândoi pe Laura Kovesi. În cazul de faţă, Klaus Iohannis nu va accepta, deci nu ştiu când vom avea un ministru la Justiţie. Apoi nu va accepta un alt ministru propus de PSD. Eu nu cred că, în mod real, se încearcă schimbarea lui Tudorel Toader", a spus Bogdan Chirieac la Antena 3. 

Întâlnirea premierului Dăncilă cu Frans Timmermans

"În cazul domnului Timmermans, dialogul este singura soluţie. Dar nici să discut la nesfârşit cu uşa de la frigider, pentru că în momentul acela am eu o problemă.  

Sunt toate documentele, protocoalele, achitările, filmările cu Onea, cu Portocală, toate nebuniile care s-au întâmplat în România. 

De partea cealaltă nu auzim decât lozinci. Ordonanţa nu ştiu care afectează independenţa Justiţiei. Dar cum o afectează? Nu spune nimeni. Eh... când domnul Timmermans refuză să vadă toate aceste lucruri, când refuză să recunoască măcar eşecul MCV... Au făcut MCV-ul 11 ani şi nu au descoperit protocoalele. Cât continui să discuţi în zona asta? Nu ştiu... Ei știu mai bine", a mai spus spus Bogdan Chirieac la Antena3. 

Scrisoarea magistraţilor care se delimitează de Cristi Danileţ

Analistul se arată surprins de scrisoarea magistraţilor care se delimitează de Cristi Danileţ, dar îl consideră un lucru lăudabil.  

"Într-adevăr, nu mă aşteptam la aşa ceva. Faptul că zeci şi zeci de preşedinţi şi vicepreşedinţi de tribunale din România s-au delimitat de domnul Dănileţ, cel care fusese demis din funcţia de la CSM de colegii săi judecători şi acum e purtătorul lor de cuvânt, deşi nu l-a pus nimeni să facă lucrul acesta, e un gest care dă o minimă speranţă în justiţia din România. Timmermans nu vrea să vadă această scrisoare. Protocoalele nu le-a văzut? Credeţi că nu i le-a arătat doamna Dăncilă măcar o dată?", a încheiat analistul politic. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel