Prima casă. Programul continuă până în 2021

Programul 'Prima Casă' va continua până cel puţin în anul 2021, iar băncile au început să vină cu pachete de creditare similare.

Anunțul a fost făcut de către directorul general al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM), Alexandru Petrescu. 

Potrivit acestuia, pentru următorii trei ani, alocările vor fi de câte două miliarde de lei anual, urmând ca, în 2021, plafonul să ajungă la 1,5 miliarde de lei. 

"Fără discuţie, există garanţii că măcar până în 2021 acest program va continua. Este o strategie aprobată pe 29 noiembrie 2016 de Guvernul României", a subliniat oficialul FNGCIMM. 

El a mai spus că, din 2009, când a fost lansat programul, au existat o serie de recalibrări, care au fost făcute în beneficiul celor care au accesat fondurile, astfel încât aceştia să-şi poată plăti ratele, ca dovadă rata mică de default de 0,3%. 

Potrivit acestuia, şi băncile au început să vină cu pachete de creditare imobiliară similară, chiar şi cu denumiri aproape similare: Primul Apartament, Prima Acasă, Prima Proprietate.

Ştefan Nanu, directorul general al Trezoreriei Statului, a declarat că sunt discuții pentru limitarea programului "Prima Casă" doar pentru populaţia cu venituri până la cele medii.  

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel