Precipitațiile nu ne dau pace în weekend. Vezi prognoza

sinaia
sinaia

Pentru sâmbătă, norii vor acoperii cerul, dar prin sudul şi sud-estul ţării se arată şi soarele, iar vântul nu mai trece de moderat. În zonele montane şi subcarpatice pe arii restrânse va ninge uşor. Regimul termic este apropiat de cel normal pentru această dată, respectiv maxime cuprinse între minus 1...0 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi în nordul Moldovei şi 7 grade în sud-est. În zonele joase, mai ales dimineaţa, izolat va fi ceaţă.

În capitală o zi plăcută. Temperatura creşte de la 0 grade în zori spre o maximă de 6 grade, apropiată de valoarea medie a acestei perioade. Dimineaţa sunt condiţii să apară ceaţa.

 La munte, ninsorile prognozate pentru astăzi sunt slabe si pe arii restrânse. Nici vântul nu mai dă semne de agitaţie, iar temperatura aerului nu va avea variaţii semnificative faţă de ziua precedentă. De la noapte ninsorile revin, întâi în Munţii Banatului şi vestul Carpaţilor Meridionali (unde pot fi abundente şi însoţite de intensificări ale vântului), iar duminică va ninge în toate masivele, dar mai însemnat cantitativ în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii Orientali.Stratul de zăpadă s-a mărit cosiderabil după ninsorile de ieri, aşa că sporturile de iarnă se pot practica în cele mai bune condiţii, având în vedere ca acesta măsoară 84 cm la Sinaia Cotă, 58 cm la Predeal, 23 cm la Arieseni, 62 cm la Straja, 30 cm în Poiana Braşov şi 64 cm la Păltiniş.*

Duminică, ţara noastra va fi afectată de o nouă depresiune de origine mediteraneeană, aşa că precipitaţiile vor cuprinde din nou întreaga ţară. În Dobrogea va ploua, în Muntenia şi în sudul Moldovei vor fi precipitaţii mixte, iar în celelelate regiuni predomină ninsoarea. Temperaturile maxime în continuare în jurul mediilor climatologice vor fi cuprinse între minus 3 şi 7 grade, uşor mai ridicate in sud-est- până la 9 grade la Constanţa.În capitală, vremea va fi închisă- vor cădea precipitaţii mixte, iar vântul va fi activ. Maxima va fi de 3...4 grade.

Luni, cerul va deveni variabil în vest şi sud-vest, dar va prezenta înnorări în rest. Va ninge în cea mai mare parte a Moldovei şi în estul Transilvaniei, iar în Muntenia şi în Dobrogea local vor cădea precipitaţii mixte. Vântul va mai prezenta intensificări în sud şi în sud-est. Temperatura aerului va avea valorile maxime cuprinse între minus 3 şi 7 grade, iar noaptea de luni spre marţi va fi rece, geroasă în nordul şi centrul ţării.În Bucureşti, norii persistă în prima parte a zilei când mai sunt condiţii de precipitaţii slabe sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Astfel temperatura maximă prognozată de meteorologi va fi de 6...8 grade.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel