Persoanele vaccinate nu mai stau în carantină, dacă sunt contacți direcți cu o persoană infectată cu SARS-CoV-2

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Adriana Pistol, directorul Centrului Național de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP, a explicat de ce persoanele vaccinate nu trebuie neapărat să rămână în carantină dacă au fost contacți direcți cu o persoană infectată cu Covid-19. 

Adriana Pistol, directorul Centrului Național de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP, a explicat de ce persoanele vaccinate nu trebuie neapărat să rămână în carantină dacă au fost contacți direcți cu o persoană infectată cu Covid-19. 

”Pericolul ca o persoană vaccinată să ia virusul şi să-l şi transmită este mic. Numărul de cazuri care apar la persoane vaccinate este undeva sub 10%. Ca atare, şansa ca să aibă virusul viu şi să-l transmită mai departe este mică. Dacă l-ar avea, capacitatea virusului de a se înmulţi suficient de mult încât să fie împrăştiat este mică pentru că e blocată de anticorpii prezenţi în organism. Curăţarea de virus se face într-o perioadă mult mai scurtă faţă de persoanele nevaccinate. De aceea le spunem şi vaccinaţilor să poarte mască şi nu renunţăm să facem această recomandare, chiar dacă suntem vaccinaţi. Purtăm mască şi pentru noi, pentru că avem o şansă, chiar dacă mică, dar purtăm şi pentru ceilalţi”, a declarat medicul Adriana Pistol, conform romaniatv.net

Adriana Pistol: Tulpina Delta, singura identificată în ultimele două săptămâni

Adriana Pistol, directorul Centrul Național de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP, a vorbit despre creșterea alarmantă a infectărilor cu virusul SARS-CoV-2, în special cu tulpina Delta.

”Peste o treime dintre cazurile nou infectate s-au înregistrat în Bucureşti, Timiş, Cluj, Ilfov şi Iaşi. Cele mai multe decese – 28% -s- au înregistrat în judeţele Suceava, Bistriţa Năsăud, Bucureşti, Maramureş şi Botoşani. De la începutul pandemiei şi până în prezent, 86% din decese au fost înregistrate la persoane cu vârste de peste 60 de ani şi dintre acestea 94,5% aveau cel puţin o altă boală cronică. În ultimele două săptămâni, singurul tip de tulpină identificată prin secvenţiere este numai tulpina delta. Încă o dovadă a faptului că se transmite accelerat şi la nivel comunitar”, a declarat Adriana Pistol, directorul Centrul Național de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel