Parcul Republicii devine realitate. Decizie-cheie dezvăluită în exclusivitate pentru DCNews

Fostul senator Marius Marinescu a mers, joi, la Senat, împreună cu familia arhitectei Anca Petrescu. Au discutat cu secretarul general al Senatului și au ajuns la o concluzie. 

"M-am întâlnit cu secretarul general al Senatului. Am fost însoțit de familia doamnei Anca Petrescu, deci de domnul Mărculeț Petrescu, soțul doamnei arhitect, care și dânsul este arhitect și a participat la realizarea arhitecturii Casei Poporului, am fost cu doamna arhitect Maria Măndiță, care a participat, de asemenea, la realizarea arhitecturii și cu Cristina Petrescu, fiica doamnei Petrescu. Ne-am întâlnit cu secretarul general al Senatului, Ioan Vărgău, și am discutat despre amenajarea parcului din fața Senatului, dinspre 13 Septembrie. Era visul doamnei Anca Petrescu să realizăm Parcul Republicii, în jurul Casei Poporului. În 2005, am mai fost cu doamna Anca Petrescu la președintele Senatului de atunci, Nicolae Văcăroiu, care a aprobat realizarea amenajării parcului, dar, din păcate, cei de la Camera Deputaților nu au dat curs.

(w670)

La timpul respectiv, amenajarea parcului din fața Senatului României costa în jur de o sută de mii de euro. Era vorba de niște arteziene, două parcări, mai multe aranjamente florale, copaci și băncuțe. S-a pus problema de atunci ca accesul să fie liber pentru vizitatori și uite că acum se îndeplinește visul doamnei Anca Petrescu. În 9 iunie 2013, Anca Petrescu a venit la mine acasă și mi-a adus proiectul amenajării parcului, mi l-a dat cu dedicație, rugându-mă  să-i duc eu mai departe proiectul, avea temeri că nu putea duce până la capăt visul ei, dar și al lui Nicolae Ceaușescu. Astăzi s-a aprobat în principiu ca să se înceapă amenajarea acestui parc pe o suprafață de 4 hectare în fața Senatului României. În 30 de zile, domnul arhitect Mărculeț va merge și va prezenta toate schițele și detaliile în legătură cu acest parc, după proiectul Ancăi Petrescu și după ce va fi prezentat, va avea loc o licitație pentru punerea în aplicare a amenajării parcului și, cel mult, până în toamnă va fi gata", a spus fostul senator Marius Marinescu, pentru dcnews.ro

(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel