Urmărește emisiunea live


Pactul Verde European în criza COVID-19. Corina Crețu: RISCĂ să arunce o povară prea mare...

Europarlamentarul Corina Crețu a scris un mesaj despre deciziile luate în Parlamentul European, în ceea ce privește proiectul Pactul Verde.

"Probabil din dorința de a se remarca în toiul acestei crize, unele persoane transmit în spațiul public idei nefondate, care trădează o cunoaștere slabă, sau doar parțială, a atribuțiilor instituțiilor europene.

În ceea ce privește cerințele ca Parlamentul European să opereze modificările la Pactul Verde European, se impun câteva precizări, și anume: Pactul Verde a fost lansat de Comisia Europeană, NU de către Parlamentul European. Executivul European este, deci, cel care trebuie să vină, în aceste momente dificile, cu propuneri de reprioritizare a bugetului către Parlamentul European și către Consiliul European", scrie Corina Crețu.

Principala prioritate în acest moment

"În acest moment, prioritatea este să luăm măsuri și la nivel european pentru protejarea oamenilor și a economiei de efectele nefaste pe care această criză le generează. Și să susținem găsirea unor soluții cât mai rapide pentru depășirea acestei crize și pentru reconstrucția de după.

Așa cum știți, la data de 26 martie, Parlamentul European este chemat să aprobe un pachet urgent de măsuri propuse de Comisia Europeană, menit să ajute statele UE în lupta împotriva pandemiei de COVID-19, la toate nivelurile. Este vorba de măsuri menite să stimuleze investițiile în Sănătate și în sectoarele importante ale economiei, pe lângă alte propuneri importante", mai scrie ea.

"Pactul Ecologic nu trebuie să devină o alegere"

"Discuțiile despre Pactul Verde sunt abia la început. O parte a costurilor necesare atingerii a obiectivelor în materie de protejare a mediului înconjurător sunt, în ultimă instanţă, suportate de către cetăţeni. Or, în acest punct, decalajele de dezvoltare şi de venituri riscă să arunce o povară prea mare asupra unor categorii de cetăţeni europeni, care au o amprentă de carbon redusă, dar din partea cărora se pot solicita contribuţii indirecte semnificative, adâncind astfel problema inegalităţii existente la nivel naţional sau european. Cred că politicile europene trebuie să aibă în vedere şi acest aspect. Pactul Ecologic nu trebuie să devină o alegere între dezvoltare şi combaterea schimbărilor climatice.

Având în vedere noul context de la nivel european și mondial, inițiativa trebuie să aparțină în primul rând Comisiei Europene, iar apoi să discutăm aceste propuneri în Parlament. Cred, însă, că trebuie să evităm temele false și să nu acceptăm dezinformarea, mai ales în astfel de momente", a completat Corina Crețu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel