Ora de vară: Remedii naturale pentru a combate stresul emoțional și lipsa de energie

Fotografie de la Daniyal Ghanavati/ Pexels
Fotografie de la Daniyal Ghanavati/ Pexels

Urmează schimbarea de oră mult așteptată. Zilele devin mai lungi, temperaturile cresc, crește dorința de a fi în aer liber și de a petrece timp împreună. 

Trecerea la ora de vară presupune și o schimbare semnificativă pentru organism, deoarece ființele umane, la fel ca și animalele, au un ceas biologic influențat de lumină și întuneric.

Iată cum să gestionăm cel mai bine schimbarea de oră  fără a ne lăsa copleșiți de stresul emoțional și eventual de tulburările de somn.

Ritmurile circadiene reglează schimbările fizice și mentale care apar în organism în timpul zilei. În timpul ciclului de 24 de ore, aceste schimbări sunt influențate de lumină și întuneric, potrivit Today.

Aceste cicluri sunt reglate de hipotalamus, o structură a sistemului nervos central situată în zona centrală din interiorul celor două emisfere cerebrale. Rolul său este de a controla, printre altele, diverse funcții somatice, precum somnul, termoreglarea, apetitul și activitatea endocrină. Hipotalamusul menține ceasurile corpului nostru sincronizate cu mediul înconjurător prin lumină și ochi.

Când se schimbă fusul orar, corpul nostru suferă. Dacă avansăm ceasul cu o oră, pe lângă faptul că dormim cu o oră mai puțin, corpul se va trezi cu energia de 7 la 8 dimineața, iar acest lucru necesită evident un efort de adaptare.

În general, vârfurile de energie sunt între 10 și 13, în timp ce între 14 și 17 încep să scadă, și de aceea ne ne simțim mai obosiți.

În acest sens, pentru a facilita trecerea la ora de vară, există câteva plante care ne pot ajuta atât să ne relaxăm, cât și să avem mai multă energie și să ne detoxificăm organismul. 

Citește și: Ora de vară 2023. Când trecem la ora de vară și cum dăm ceasurile

Plante pentru cu efect relaxant

- Melissa: este considerată o reechilibrare a sistemului nervos cu proprietăți tonice și relaxante.

- Passiflora: are o acțiune calmantă. Cu toate acestea, utilizarea tradițională a plantei demonstrează activitatea sa sedativă în special pe sfera anxioasă și emoțională. Este una dintre cele mai utilizate fitoterapeutice în tulburările sferei nervoase.

- Păducelul: are o acțiune relaxantă, antihipertensivă, antiaritmică, ameliorează sentimentul de angoasă și de anxietate.

-Rhodiola sau rădăcinile de Rhodiola au o acțiune adaptogenă, antistres, promovând în general abilitățile de învățare și memorie. De asemenea, este capabil să crească cu aproximativ 30% nivelurile de serotonină din sistemul nervos central, hormon capabil să desfășoare o acțiune sedativ-antianxietate și de tonifiere a dispoziției.

- Ghimbir: Consumat în cantităţi mici, în fiecare zi, ceaiul de ghimbir te ajută să faci faţă cu brio perioadelor de suprasolicitare. Mai mult, acest remediu naturist stimulează capacitatea fizică şi mentală,când grijile şi efortul fizic depus te sleiesc de puteri. Este indicat în special persoanelor care depun efort mental intens şi celor care practică sporturi extreme.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel