Urmărește emisiunea live


Opoziția, tot mai slabă. Vezi câți parlamentari a pierdut din decembrie

De la preluarea mandatului, 12 senatori şi deputaţi au schimbat cel puţin o dată partidul. Partidele din opoziţie, şi aşa cu o reprezentare parlamentară destul de firavă, se tem de noi plecări în perioada imediat următoare.

PDL şi PP-DD sunt partidele care au de suferit de pe urma dezertărilor din Parlament. Dintre cei 12, opt s-au mutat la partide din arcul guvernamental, unde nu trebuie să se mai teamă de vremurile grele ale opoziţiei. Ceilalţi patru sunt în discuţii avansate pentru afilierea tot în cadrul unor formaţiuni din USL, scrie România TV.

PDL și-a pierdut vicepreședintele

Cel mai crunt loviţi au fost democrat-liberalii care l-au pierdut chiar pe prim-vicepreşedintele Mihai Stănişoară, care era totodată şi lider de grup la Camera Deputaţilor. Când tocmai apăruseră speculaţii că Stănişoară ar putea candida pentru şefia PDL la Convenţia din martie, acesta a anunţat că trece la PNL, formațiune în care a fost numit vicepreşedinte.

Pe 24 aprilie, a demisionat din PDL şi deputatul Valerian Vreme, fost ministru al Telecomunicaţiilor, acesta invocând tensiunile cu conducerea partidului. Tot din filiala Bacău a plecat şi Gabriel Berca, dar acesta a făcut-o pentru a prelua un post de consilier prezidenţial.

O altă filială din Moldova - Neamț - a primit două lovituri grele într-o singură săptămână de la mijlocul lui aprilie. Atunci senatorul Leonard Cadăr şi deputatul Mihaela Stoica au plecat din partid anunţând că, deocamdată, rămân parlamentari independenţi.

PP-DD a pierdut doi parlamentari în două zile

PP-DD a pierdut, în numai două zile din martie, doi parlamentari: senatorul Mihai Cristian Dănuţ şi deputatul Gheorghe Coman. În aprilie şi-a anunţat plecarea şi deputatul de Constanţa, Mihai Tararache.

Deputatul Romeo Florin Nicoară a trecut în PNL, la două luni după ce PP-DD l-a trimis în Parlament.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel