“Omul care a văzut moartea” și “My Fair Lady”, la Teatrul “Toma Caragiu” din Ploiești

Dănilă Prepeleac
Dănilă Prepeleac

Teatrul “Toma Caragiu” din Ploiești vă propune pentru acest sfârșit de săptămână trei spectacole de referință: “Omul care a văzut moartea”, “My Fair Lady” și “Dănilă Prepeleac”.

Omul care a văzut moartea,duminică, 23 aprilie, ora 18:30

(w670)

Omul care a văzut moartea. Foto: Maria Ștefănescu

Versiune scenică: Andreea Vulpe

Regia: Cristi Juncu

Scenografia: Andu Dumitrescu

Ion Radu Burlan (Alexandru Filimon), Bogdan Farcas (Vagabondul), Oxana Moravec (Raluca Filimon), Ilie Galea (Dl.Leon), Cristian Popa (George), Mihaela Popa (Alice Filimon)

Salvat de la sinucidere, un tânăr, „vagabondul“, profitând de senzaţia pe care această întâmplare o stârneşte, pătrunde în lumea bună în care până atunci nu ar fi avut acces. E un ştrengar obraznic, dezgheţat, cu simţul prompt al oportunităţii şansei ce i s-a oferit. Are umor, are şi farmec, aşa încât nu-i trebuie mult ca să-i cucerească pe (mai) toţi. Sau, în orice caz, să-i zăpăcească. Autorul agaţă intervenţiilor lui de histrion (junele fusese o vreme actor) şi o trenă de, cam moralizatoare, poezie: „sunt omul care a văzut moartea, şi-am cunoscut preţul vieţii. Voi nu ştiţi cât de frumoasă e viaţă! O risipiţi în nimicuri, treceţi pe lângă ea, o otrăviţi cu prejudecăţi şi cu ambiţii neroade, umblaţi după bani, după situaţii, vă pândiţi unii pe alţii şi vă făuriţi singuri chilii de temniţă... Am vrut să v-aduc ceva din vântul depărtărilor, descătuşarea. Lăsaţi-mă să plec: mă cheamă viaţa... libertatea!...“ Omul care aduce „descătușarea“ se arată dibaci şi în politichie, el propulsându-şi salvatorul, podgoreanul Alexandru Filimon, în postul de primar, pentru care în urbe se dă o bătălie acerbă.

My Fair Lady, vineri, 21 aprilie, ora 18:30

(w670)

Karl Baker și Silviu Biriș în ”My Fair Lady”


Textul si versurile: Alan Jay Lerner

Regia: scenariul si lightdesign Alice Barb

Scenografia: Viorica Petrovici, Alice Barb și Ovidiu Pascal

Muzica: Frederick Loewe

Coregrafia: Roxana Colceag

Distribuția: Calina Epuran (Eliza Doolittle), Silviu Biriș (Henry Higgins), Ion Radu Burlan (Alfred P. Dolittle), Karl Baker/George Capanu (Colonelul Pickering), George Liviu Frincu/Romeo Zaharia (Freddy), Dana Vulc (Mrs.Pearce), Manuela Alionte Frincu (Mrs.Higgins), Rodica Alexandru (Pupăza), Lucian Vasilescu (Cârciumarul). 

(w670)

My Fair Lady. Foto: Maria Ștefănescu

My Fair Lady este un musical, inegalabil în strălucire, inspirat de mitul lui Pygmalion, de libretul operetei compuse de Frederick Loewe şi, nu în ultimul rând, de piesa de teatru a lui G.B.Shaw. Un profesor de fonetică se îndrăgosteşte de îndărătnica sa elevă: o florăreasă, pe care o transformă dintr-o femeie simplă, lipsită de educaţie, într-o adevărată doamnă. 

Dănilă Prepeleac, duminica, 23 aprilie, ora 11:00

Adaptare de Mihaela Rus și Lizica Sterea după Ion Creangă

Regia: Mihai Androne

Scenografia: Mihai Androne

Muzica: Vasile Mihăilă

Distribuția: Paul Niculae, Carmen Bogdan, Nelu Neagoe, Cătălin Rădulescu, Mircea Hendrich, Lizica Sterea, Ioana Roșu, Mihaela Rus

Într-un sat trăiau doi fraţi. Cel mare era harnic şi avut. Cel mic toate le făcea pe dos, era nechibzuit şi sărac şi mai avea şi o mulţime de copii. Fratele cel sărac  făcuse pe lângă casă, un prepeleac, de aceea şi lumea îi zicea Dănilă Prepeleac. Mai avea şi o pereche de boi mari şi frumoşi, dar nu avea car. Îi cerea cu împrumut pe al fratelui său. Odată acesta îi spuse să meargă la târg, să vândă boii cei mari şi să îşi ia unii mai mici, iar cu restul să îşi ia un car….

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel