OMS recomandă să anulăm Crăciunul în acest an.
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a confirmat astăzi că există dovezi clare că persoanele care au fost vaccinate împotriva Covid-19 sau cele care au fost infectate în trecut pot contracta varianta Omicron a cărei răspândire se accelerează în lume.
La o conferință de presă de la Geneva, directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a spus că informațiile analizate despre Omicron indică faptul că această variantă circulă mai repede decât cele anterioare și că „este probabil ca oamenii vaccinați și cei care s-au vindecat de Covid se infectează sau se reinfectează”, scrie 20 min.es.
Tedros a spus că ar trebui ca toată lumea să conștientizeze această situație, mai ales că suntem doar cu câteva zile înainte de festivitățile de sfârșit de an, subliniind că este mai bine să anulăm sărbătorile acum „și să sărbătorim viața mâine” decât să „sărbătorim astăzi și să plângem mâine”.
„Ne-am săturat de această pandemie. Vrem să petrecem mai mult timp alături de familia noastră", însă pentru a-i proteja pe ei, trebuie să ne protejăm înainte pe noi, acest lucru înseamnă în unele cazuri să renunţăm la evenimente", a spus directorul OMS.
În mijlocul celui de-al 5-lea val care afectează numeroase ţări şi apariţiei noii variante Omicron, Tedros şi-a exprimat dorinţa ca „2022 să fie anul în care să punem capăt pandemiei".
„Dacă vrem să punem capăt pandemiei anul viitor, trebuie să punem capăt accesului inegal la vaccinuri şi să reuşim ca 70% din populaţia fiecărei ţări să fie vaccinată până la mijlocul anului viitor", a precizat el.
Până astăzi, 20 decembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.798.629 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 10.738 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.
1.726.051 de pacienți au fost declarați vindecați.
În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 424 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 9 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu