O scurtă istorie a celebrelor păcănele

Sursa foto: unsplash.com
Sursa foto: unsplash.com

În România sunt foarte mulți oameni cărora le place să se distreze la păcănele. Unele persoane preferă să meargă în sălile de jocuri stradale, iar alții joacă la celebrele cazinouri online care au tot mai mulți clienți. Sunt persoane care le percep ca pe niște aparate banale, cu două butoane, pe care tinerii și vârstnicii le apasă de zor risipind bani. De fapt însă, această industrie este mult mai complexă și despre asta vei afla mai multe detalii în rândurile de mai jos.

Cum au apărut păcănelele

Din punct de vedere al graficii, păcănelele din ziua de astăzi rivalizează cu multe jocuri de pe celebrele console PlayStation sau Xbox. Poate și de aceea foarte multe case de pariuri au în momentul de față și o zonă în care te poți distra la aceste sloturi.

Ele sunt construite pe diverse teme și sunt extrem de interactive. Jucătorii trebuie să facă tot timpul alegeri importante care hotărăsc desfășurarea ulterioară a jocului. Puțin știu însă cum au apărut în lume aceste păcănele care generează venituri colosale.

Poate ți se va părea ciudat, dar să știi că primul aparat de tip slot nu a apărut într-o sală de jocuri de noroc. Inspirația a venit de la inginerul roman Hero care acum mii de ani a construit un mecanism care era menit să distribuie doar o anumită cantitate de apă sfințită.

Îți vine să crezi sau nu, dar acest aparat inventat de inginerul Hero funcționa pe baza unei monede introduse într-un slot care elibera o bară. Bara respectivă revenea mai apoi în poziția inițială și orificiul prin care curgea apa se deschidea.

Englezii, la începutul anilor 1600, deci acum 400 de ani, foloseau același mecanism pentru a vinde tutun. Nu a durat mult până când această idee a fost implementată în foarte multe domenii, inclusiv în industria jocurilor de noroc.

Primele păcănele

Punctul de pornire al dezvoltării păcănelelor moderne a fost în anii 1800. Atunci, o companie din SUA, orașul Brooklyn, care se numea "Sittman and Pitt" a inventat un slot ceva mai complex ca cele care erau deja existente pe piață.

Acea păcănea avea 5 tamburi cu un total de 50 de cărți de joc. Cei care se jucau la acest slot trebuiau să introducă monede pentru a primit cărți, iar scopul era să obțină o combinație câștigătoare din jocul de poker.

Aparatul respectiv a devenit în scurt timp extrem de popular, însă a apărut o problemă. Fabricanții nu reușiseră să limiteze plățile, iar acestea depășeau miza totală. Drept urmare, acest joc de poker a fost scos destul de rapid de pe piață.

Apariția celebrului slot cu manetă

Bavarezul Charles Fey a fost însă inspirat de acel aparat din Brooklyn și el este cel care a creat primul slot similar cu cele actuale. Era specializat în electronică și telecomunicații și părăsise Germania pentru a merge mai întâi în Franța, apoi în Anglia și în cele din urmă în SUA.

Era la americani când a construit Liberty Bell, care a fost primul slot cu trei role cu plăți automate. La vremea aceea, predominante erau cele cu cinci role. Aparatul pe care l-a construit el atunci este unul foarte cunoscut și în zilele noastre.

Acesta avea un mâner, iar când se trăgea de el în jos rolele se puneau în mișcare. El folosea simboluri pe care jucătorii de noroc din zilele noastre le cunosc. Este vorba despre diamant, potcoavă, inima neagră, inima roșie și Liberty Bell.

Fey avea să construiască aproximativ 100 de astfel de păcănele, iar primul aparat l-a montat chiar în service-ul al cărui proprietar era. Clienții care așteptau se le fie reparate mașinile nu mai aveau de ce să se plictisească pentru că se puteau distra la acest slot.

Evoluția păcănelelor

Aparatul Liberty Bell creat de Charles Fey a început să fie prezent în tot mai multe baruri și în alte locații în care oamenii mergeau pentru divertisment. Bavarezul însă nu a luat brevet pentru invenția sa și astfel, alte companii au început să producă aparate similare cu cel creat de el.

În 1909 autoritățile din San Francisco au interzis sloturile, dar până atunci pe teritoriul SUA erau deja peste 3.000 de păcănele. Știm însă că oamenii întotdeauna au găsit tot felul de modalități prin care să ocolească legea și la fel s-a întâmplat și cu sloturile.

Producătorii s-au gândit la momentul respectiv să înlocuiască simbolurile clasice cu cele cu fructe. În plus, plățile nu se mai făceau în bani ca înainte, ci în gumă de mestecat sau caramele cu aroma fructelor oprite pe linia de plată câștigătoare.

Păcănelele moderne

De la 1950, o dată cu apariția aparatelor electromecanice, numărul de linii de plată s-a diversificat. În zilele noastre există sloturi cu mii de linii de plată cum sunt celebrele Megaways, care generează plăți imense.

Evoluția lor este însă departe de a se încheia pentru că, conform tendințelor, viitorul ne va aduce păcănele cu milioane de modalități de câștig. În plus, acum avem acele dispozitive de Realitate Virtuală care vor influența și ele piața de jocuri de noroc cât de curând.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel