O furtună de zăpadă a provocat un ambuteiaj de proporții pe o autostradă ce leagă New York și Washington / video

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Nord-estul Statelor unite ale Americii a fost lovit de un viscol care a dus la ambuteiaje de proporții între marile orașe americane.

O furtună de zăpadă a provocat un ambuteiaj de proporţii pe una dintre cele mai importante autostrăzi americane de pe coasta de Est, care leagă oraşele New York și Washington. Pe o distanță de 80 de kilometri, sute de oameni au rămas blocați aproape 24 de ore.

Totul s-a întâmplat după ce câteva camioane au derapat din cauza zăpezii și au blocat circulația. Mai mulţi oameni au stat ore în șir fără mâncare sau apă. Unii șoferi au împărțit alimente și provizii.

"Din fericire, am mâncare şi apă în maşină, dar îmi fac griji pentru ceilalţi. Îmi fac griji pentru ceilalţi oameni, dacă au mâncare, au copii. O să mergem să verificăm dacă are nevoie cineva de ajutor."

Echipele de intervenţie au lucrat non-stop şi le-au dus oamenilor apă, alimente și medicamente. Într-un final, autoritățile locale au reușit să elibereze o bandă de circulație. O furtună de zăpadă, cu viscol şi ger, s-a abătut asupra Coastei de Est a Statelor Unite. Cea mai afectată este capitala americană Washington. Peste jumătate din zboruri au fost anulate, iar mii de familii au rămas fără electricitate, scrie Publika.

Furtună de zăpadă în Washington

După un sezon de sărbători marcat de temperaturi deosebit de blânde, o furtună de zăpadă s-a abătut luni asupra capitalei Washington şi împrejurimilor, determinând închiderea serviciilor federale şi a şcolilor, oprirea circulaţiei autobuzelor şi accentuând perturbările traficului aerian, informează AFP.

Până la ora locală 20:30 (01:30 GMT), cel puţin 3.173 de zboruri interne sau internaţionale către sau dinspre Statele Unite au fost anulate, după alte 2.650 de zboruri anulate duminică şi 2.570 de zboruri anulate sâmbătă, potrivit site-ului Flightaware. Aproximativ 6.800 de zboruri au avut parte de întârzieri în timpul zilei.

Furtuna de zăpadă s-a adăugat haosului care domnea deja în traficul aerian din Statele Unite de săptămâni întregi din cauza valului de infectări provocate de varianta Omicron a COVID-19.

Tot luni, în prima parte a zilei, avionul Air Force One al preşedintelui Joe Biden, care a revenit în capitală după câteva zile de vacanţă în Delaware, a rămas blocat pe pistă timp de treizeci de minute, cât timp a fost curăţată zăpada.

"Fiţi pregătiţi pentru drumuri înzăpezite şi alunecoase, care îngreunează deplasarea", au avertizat serviciile meteorologice care au anunţat vânturi puternice şi ninsori abundente (citește mai mult AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel