Furtună de zăpadă în Washington - VIDEO

Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

Washington, capitala SUA, a fost lovită de o furtună de zăpadă. 

După un sezon de sărbători marcat de temperaturi deosebit de blânde, o furtună de zăpadă s-a abătut luni asupra capitalei Washington şi împrejurimilor, determinând închiderea serviciilor federale şi a şcolilor, oprirea circulaţiei autobuzelor şi accentuând perturbările traficului aerian, informează AFP.

Până la ora locală 20:30 (01:30 GMT), cel puţin 3.173 de zboruri interne sau internaţionale către sau dinspre Statele Unite au fost anulate, după alte 2.650 de zboruri anulate duminică şi 2.570 de zboruri anulate sâmbătă, potrivit site-ului Flightaware. Aproximativ 6.800 de zboruri au avut parte de întârzieri în timpul zilei.

Al doilea motiv de haos din capitala SUA



Furtuna de zăpadă s-a adăugat haosului care domnea deja în traficul aerian din Statele Unite de săptămâni întregi din cauza valului de infectări provocate de varianta Omicron a COVID-19.

Tot luni, în prima parte a zilei, avionul Air Force One al preşedintelui Joe Biden, care a revenit în capitală după câteva zile de vacanţă în Delaware, a rămas blocat pe pistă timp de treizeci de minute, cât timp a fost curăţată zăpada.

"Fiţi pregătiţi pentru drumuri înzăpezite şi alunecoase, care îngreunează deplasarea", au avertizat serviciile meteorologice care au anunţat vânturi puternice şi ninsori abundente.

Luni seara, cel puţin 340.000 de locuinţe au rămas fără curent în Virginia şi 67.000 în Maryland, după ce mai mulţi copaci au căzut peste liniile de înaltă tensiune sub greutatea zăpezii.

Au fost închise inclusiv centrele de depistare a COVID-19 şi a fost suspendată distribuirea testelor rapide.

Numeroase şcoli au fost, de asemenea, închise luni în regiunea Washington, Maryland şi Virginia, scrie Agerpres.

SUA, deficit comercial record 

Deficitul comercial al Statelor Unite a atins un nivel-record în noiembrie, în contextul scăderii volumului exporturilor şi creşterii semnificative a importurilor, anunţă Departamentul Comerţului de la Washington, conform agenţiei Reuters.

Deficitul comercial a crescut cu 17,5% în noiembrie, atingând nivelul de 97,8 miliarde de dolari. Astfel, a fost depăşit recordul precedent al deficitului, de 97,0 miliarde de dolari, înregistrat în septembrie.

Exporturile de produse au scăzut cu 2,1% în noiembrie, în timp ce importurile au crescut cu 4,7%.

Economia SUA a înregistrat o creştere de 2,3% în trimestrul al treilea, o scădere a ritmului comparativ cu trimestrele anterioare, însă activităţile economice par să se relanseze în ultimul trimestru, scrie Mediafax. VEZI MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel